Visste du att...

Malmö-baserade Tarsier har släppt ett Switch-spel

The Stretchers från Malmö

En trend har varit att vänta med att meddela spel sent, en trend som Tarsier verkat hoppat på.

Olika sätt att meddela ett spel
I och med att utvecklarna ger ut spelen själva och inga lådor behövs tryckas upp i förväg behöver man inte meddela spelen långt i förväg längre. Det är något som tillhör tiden då allt gavs ut av några stora utgivare, eller så gavs det inte ut alls. Spelen meddelades inte bara för att skapa intresse, utan även för att man skulle ha en lite förvarning om hur många exemplar man skulle trycka. Ingen vill ha för få eller för många spel tillverkade, att missa båda plus eller minus är enormt kostsamt.

Trenden har varit att utannonsera sitt spel sent och lagt all fokus på att synas så mycket det bara går för att skapa intresse för spelet och sedan med lite tur sälja mer spel genom att det ligger färskt i minnet för spelarna. De jättestora titlarna kan fortfarande använda sig av den långa vägen, typ Cyberpunk och Red Dead Revolver. Det är spel som mår bra av att de suktas efter länge.

Unravel 2 hade den hittills kortaste startsträckan. De meddelade spelet samma dag de släppte det. Plattformen att meddela det på var Electronic Arts mediedag innan E3, så det var många som såg det på plats eller online och det var en bred rapportering på det.

Ute utan information
Nu kommer dock en lansering som slår allt – om vi inte missuppfattat något. Det är Tarsier från Malmö som släppt ett spel som heter The Stretchers till Nintendo Switch. Ingen kände till spelet till den dagen det lanserades och ingen har fått någon information om att det släppts heller vad vi kan se. Tarsier har alltså skapat ett spel under minst ett års tid i det tysta, sedan har de släppt det utan att meddela det till någon.

Lite udda. Kort och gott. Men vem vet, det kanske funkar jättebra. De har inte spenderat några pengar på vare sig marknadsföring eller PR. Allting går att sälja med mördande reklam, brukar det heta. Kanske går att sälja utan också? Framtiden får utvisa. Under tiden, nedan ser ni hur spelet beskrivs via Youtube-trailern och så trailern nedan också. Och du kan köpa det nu på direkten alltså.

”The Stretchers, a brand new game published by Nintendo, is out now on Nintendo eShop. Grab a friend and get ready to rescue civilians in weird, wild and wacky ways!”

Lämna ett svar