Visste du att...

Wayne Gretzky blir delägare i svensk spelstudio

Det är på tiden att Skellefteå associeras med bra hockeyspelare

Wayne Gretzky går in som delägare i Skellefteå-företaget Gold Town Games

Wayne Gretzky
Wayne Gretzky är en sann hjälte och varje E3 påminns tusentals spelare om det, såvida de ser statyn av honom utanför Staple Center. Nu kanske man kan se honom i Skellefteå någon gång i framtiden? Det är via företaget WDG Enterprise som Gretzky blir delägare i den svenska studion. Om vi nu förstått det hela rätt bytte WDG en skuld som Gold Town Games hade till företaget mot aktier, men oavsett så äger de nu 700 000 aktier i Gold Town Games.

”Vi är oerhört glada och stolta över att Wayne Gretzky väljer att gå in som delägare i Gold Town Games, det är en milstolpe och en stor möjlighet för bolagets fortsatta expansion” säger Gold Town Games ordförande Magnus Orregård.

Ansiktet utåt för World Hockey Manager
Förutom delägarskapet i Gold Town Games blir Wayne Gretzky ambassadör och World Hockey Managers ansikte utåt. Med hjälp av hans ikonstatus och omfattande hockeykarriär som spelare, ledare, coach och ägare kommer användarupplevelsen expanderas och igenkänningen för produkten öka. Som ambassadör kommer Wayne Gretzky spela en central del i både produkt och marknadsföring. Han kommer dock inte gå lottlös ur det hela, utan kommer att få en licensavgift för att han är ansiktet utåt.

”Med The Great One i vår laguppställning, som World Hockey Managers ansikte utåt, stärker vi produktens igenkänningsfaktor.” säger Pär Hultgren, vd Gold Town Games.

Bilden överst är lånad från NHL-spelet från Electronic Arts.

Lämna ett svar