Visste du att...

Gamescom – dag 1

Gamecom – Första dagen

Lite har vi hunnit se, men inte mycket

Första dagen på Gamescom
Nu är vi på plats i Tyskland och den årliga spelmässan Gamescom. Första dagen har i princip spenderats i diverse möten, så vi har inte riktigt hunnit se så mycket som vi önskat. Vi har i alla fall hunnit se oss omkring lite på mässan.

Google har en stor monter där de visar upp Stadia och Youtube. Stadia är inte långt från lansering och det är självklart en tjänst som många spelare är nyfikna på. Borderlands 3 drar till sig en massa uppmärksamhet och det gör självklart Cyberpunk också.


Cyberpunk i den allmänna delen av mässan.

Businessavdelningen
De två första dagarna på Gamescom är det businessavdelnignen som gäller. Det är där det är möten och alla springer omkring och letar den monter de ska träffa någon i. Mässan är lite halvkomplicerad i den delen och att vara sen till möten är inte helt ovanligt. Vi har själv varit på en massa möten där bland annat hårdvara visats upp. En rolig sak är att Qpad har dykt upp igen. Det är inte ett svenskt företag längre, men det lever i alla fall och det tycker vi är kul.

Onsdag
Imorgon har vi i princip lika tight schema och vi kan bara hoppas att torsdag kommer att bjuda på lite spelande. Vi har sett ett par svenska inslag när vi hastat runt. Det finns självklart en hel del indiespel och nya spel som visas upp från svenska studios, men på de stora publika områdena kan man bland annat se Biomutant hos THQ Nordic.

Rapporteringen från mässan är inte den mest aktiva eller den bästa, så kika på några av dina – andra – favoritsiter för att få mer info. Men vi återkommer när vi spelat något, eller har något nytt att berätta om.

Lämna ett svar