Visste du att...

E3 klantar till det och har läckt känslig besökardata

E3 meddelar att besökardata läckt ut

Igår meddelade E3-arrangörerna om läckan, idag kom första mailet som påvisar att de har all vår information.

Det läcker data
Igår kom ett mail från ESA som arrangerar E3 om att data från deras databas för E3 hade kommit i orätt händer. Det handlar om media och influencers data. Idag kom första mailet från en Gmail-adress som påvisade att de hade tillgång till all data lämnad till E3 för att erhålla ett presspass. Självklart under all kritik, men tyvärr inte mycket att göra något åt.

E-mailet som kom och påvisade all data som läckts tipsar om att byta telefonnummer nu när det snurrar runt på nätet. Längre ner ser ni de två mailen i sin helhet.

Inte skyddad data
Med lite efterforskning på nätet, då man kan förvänta sig att ESA har förskönat det hela lite, så visar det sig att det rör sig om en OSKYDDAD fil som utställare kunde ladda ner via en länk för att i sin tur kunna kontakta närvarande media och influencers. Den här länken ska ha kommit i orätta händer och innehållet har sedan spridits på nätet. Det nämns även att ESA kan bli stämda för det här och man kan läsa om det hela mer hos Yahoo.

Mail från ESA

Registered E3 Journalist –

The Entertainment Software Association (ESA) was made aware yesterday of a website vulnerability on the exhibitor portal section of the E3 website. Unfortunately, a vulnerability was exploited and that list became public. We regret this happened and are sorry.

We provide ESA members and exhibitors a media list on a password-protected exhibitor site so they can invite you to E3 press events, connect with you for interviews, and let you know what they are showcasing. For more than 20 years there has never been an issue. When we found out, we took down the E3 exhibitor portal and ensured the media list was no longer available on the E3 website.

Again, we apologize for the inconvenience and have already taken steps to ensure this will not happen again.

Thank you –
Entertainment Software Association

Mail från ett G-mail-konto

You may or may not know this, but a leak happened involving e3 and the ESA which leaked information about various journalists and content creators.
The reason why you’ve received this email is that you’re information is in this leak meaning your full name, address, email – if not already public – and phone number has been released to the public.
If you don’t believe me well:
Full Name = XXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Address = XXXXXXXXXX XXXXXXXX SWEDEN * – Potentially could just be a company address or not fully given.
Phone number = XXXXXXXXXXXXXX
This email is just to inform you that your information has been leaked and nothing more and I highly advice you to try and change some of the information like getting a new phone number before scammers or trolls try and take advantage of this information.

Best Regards
A Fellow Friend

Tack för det ESA
Oväntat och inte så underhållande. Rent av superklantigt och arrogant av ESA. Värdelöst är ett ord som poppar upp. Nu återstår att se var det här tar vägen för alla inblandade, däribland oss själva. Det som är mest skrämmande, och inte alls nämns, är att för att bli ackrediterad till mässan måste man skicka med ett foto på sin legitimation, till exempel pass eller körkort. Inget av det här nämns som sagt, men vi tror – och hoppas – att det bara är till för de som sorterar ut vilka som blir godkända för mässan och att bara, om vi nu kan kalla det bara, datan som numera är offentlig placeras på det oskyddade stället.

Den här läckan och vad som händer med den har nog bara börjat. I Yahoo-artikeln nämns att ESA kan stämmas för sin slarvighet till exempel.

e3 2018
Det var roligare på mässan än nu efter…

Lämna ett svar