Visste du att...

Raw Fury köper rättigheterna till Kingdom

raw fury

Raw Fury köper Kingdom-serien av dess skapare

Tre spel senare vill utvecklaren göra mer än Kingdom, så då slog Raw Fury till och köpte upp varumärket.

Kingdom var det första spelet som Raw Fury gav ut, om vi inte är ute och cyklar, och det är väl passande att det köps upp för att det ska kunna fortsätta komma spel i serien när utvecklaren går vidare med andra projekt. Totalt har det sålts över fyra miljoner exemplar av de tre spelen, vilket är imponerande siffror.

Utvecklaren av Kingdom heter Thomas van den Berg och han säger “The first pixels of Kingdom I put on digital paper around 2011, it’s been a long and interesting time working on something so dear to me. But now, I’d like to continue challenging myself and explore different kinds of projects. And whereas most Kingdoms don’t last long, the Kingdom series deserves to go on. For that, it’s great that Raw Fury has been so deeply involved in the game for so long, enabling them to take the series somewhere I never could. Two Crowns is evidence of that, it was thought out almost entirely by Gordon, with great success. I look forward to seeing what is next, and to become a Kingdom player myself.”

Köpesumman är hemlig, men varumärket var säkert inte helt gratis i och med de tidigare nämnda försäljningssiffrorna.

Lämna ett svar