Visste du att...

Mer info om Super Mario Maker 2 avslöjad

Super Mario Maker 2

Mer info om Super Mario Maker 2 avslöjad

I en Super Mario Maker 2 Direct avlöjades fler spännande detaljer om Super Mario Maker 2 som släpps exklusivt till Nintendo Switch den 28:e juni.

Nyheter som presenterades
Det finns mängder av nya delar, verktyg och andra trevligheter att använda sig av i Super Mario Maker 2.

Sluttningar
Bygg och vinkla sluttningar! Sätt riktningen och välj hur lång den ska vara.

Den arga solen
Minns du den arga solen som anföll Mario i Super Mario Bros. 3? Den är tillbaka och redo att sätta press på spelarna.

Av/på-knapp för block
Slå på och av de röda och blå blocken så kommer du kunna göra riktigt kluriga banor.

Vatten
Vattennivån i Super Mario Maker 2 kan justeras på skogsbanorna. Höj och sänk vattnet. Du kan till och med välja hur fort det ska höjas och sänkas!

Banzai Bill
Här kan du välja en röd Banzai Bill om du vill. Den kommer jaga stackars Mario var han än går.

Bygga tillsammans
Ge en Joy-Con till en vän så kan ni bygga banor tillsammans.

Men det är självklart inte allt och det kommer att radas upp fler saker framöver.

Story Mode
Det finns ett Story Mode för en spelare och du kan spela det utan att vara online. I detta spelläget hjälper du Mario att bygga upp Prinsessan Peachs slott igen. Att bygga stora slott är inte gratis så Mario måste samla mynt på speciella banor för att få ihop kostnaderna. Story Mode är perfekt för att få inspiration! Här finns fler än 100 banor, skapade av Nintendos utvecklare, att spela.

Nya teman för banor
Alla teman från den det första Super Mario Maker finns kvar i denna uppföljaren. Utöver det har det tillkommit nya teman för banor för nu kan du välja teman som öken, snö, skog och himmelsbanor. För dessa teman finns det dessutom ny musik som skapats av välkände kompositören Koji Kondo, som gjort musik till de tidigare Super Mario-spelen och många andra spel med Mario. Det finns också möjligheten att använda en ny och spännande måne för att låsa upp nattversioner av dessa teman. Du kommer att bli överraskad över vad som kan hända på natten i banorna, som till exempel sandstormar i öknen…

Super Mario 3D World
Förutom banor i stilarna Super Mario Bros, Super Mario Bros 3, Super Mario World och New Super Mario Bros U kan du nu också skapa banor i stilen baserad på Super Mario 3D World. Några saker som är unika för den stilen är…

Cat Mario
Cat Mario kan klättra på väggar, flaggstolpar och klösa fienderna.

Genomskinliga rör
De genomskinliga rören kan placeras på många sätt, men var försiktig för fienden kan också använda dem.

Koopa Troopa-bilen
Hoppa in i denna sköna bil och njut av färden. Det må gå snabbt, men det är också lätt att krascha den om du är oförsiktig…

Track Block
Detta block rör sig åt det hållet du bestämt. Den blå varianten startar först när du ställer dig på den.

Piranha Creeper
Piranha Creeper följer också den väg du bestämt att den ska åka.

Vem är vem i Super Mario 3D World? Det kommer dyka upp många bekanta ansikten i Super Mario Maker 2. Speciellt för dig som spelat de flesta av alla tidigare Super Mario-spel.

Course World
Den centrala punkten för alla onlinespelare som vill testa andras banor och dela med sig av banor. Här kan du också spela tillsammans med andra spelare. Har du Nintendo Switch Online och Super Mario Maker 2 har du tillgång till detta. Du kan söka efter populära banor, nya banor, pusselbanor med mera. Har du väl laddat ned en bana kan du spela den när som helst, även om du skulle gå offline.

Spela tillsammans
I Course World kan du spela med eller mot spelare från hela världen. Spelar ni fyra samtidigt kan ni välja mellan Mario, Luigi, Toad och Toadette.

Multiplayer Versus
Onlineläge där fyra spelare möts på en sidscrollande, slumpmässigt utvald bana. Den spelare som klarar banan först vinner.

Multiplayer Co-op
I detta onlineläge kan upp till fyra spelare samarbeta för att klara banan. Det räcker att en spelare klarar banan för att alla ska vinna.

Nearby Play
Upp till fyra spelare som äger varsin Nintendo Switch och spelet Super Mario Maker 2 kan spela detta om de befinner sig nära varandra. En av spelarna måste sätta upp ett virtuellt rum där alla kan spela tillsammans. Endast den som sätter upp det virtuella rummet måste ha en internetanslutning.

Och om du inte satt uppe vid midnatt och missade Nintendo Direct-sändningen, då kan du se reprisen allt nedan.

Lämna ett svar