Visste du att...

Vi är på Twitchcon Europa

twitchcon

Vi är i Berlin på Twitchcon Europa

Första Twitchcon utanför USA äger rum den här helgen i Berlin

Liten mässa i jämförelse med – alla andra mässor
Till att börja med så måste vi säga att mässan är lite av en besvikelse. Expodelen som kanske inte är kärnan av Twitchcon bjuder på väldigt lite. Kikar man i varje monter har man sett allt på en kvart typ. Mässhallen är förvånansvärt liten och det är inte speciellt många utställare heller. Twitch och Amazon själva tar upp säkert en tredjedel av ytan och deras största monter som är på bild ovan är i princip tom.

Man måste börja någonstans säger en del vi pratat med, men med tanke på att de kört tre mässor i USA och har rutinen för att skapa event vid det här laget är inte det en ursäkt. Betalar man in sig på mässan för att gå på expodelen och kanske se någon av sina favoritstreamers, då är sannolikheten rätt stor att man blir besviken.

twitchcon europa

Spelen står i skuggan
Precis som på Twitchcon i USA är spelen inte den primära delen. Det är mer utrustning och annat som strömmare kan ha nytta av. Vill man ha en ny mikrofon finns många olika val på plats till exempel. De hade gjort plats för indiespel och de har kanske 6-10 kvadrat att visa upp sina spel på. Ett av de som var på plats var Mountain bike-spelet som svenska Thunderful Games är utgivare av.

Influencers
I och med att det är i Europa är det primärt influencers från Europa på plats. Någon jänkare går att hitta. Nu är det inte en dålig sak, utan det är snarare lysande att strålkastarna rikast mot andra än de sedvanliga strömmarna.

twitchcon europa

Köp en massa saker för dyra pengar
Twitch gör väldigt stor sak av att sälja saker med Twitch-logga. Deras butik har massor och åter massor av saker av måttlig kvalitet som dock kostar som det vore av yppersta klass. Kön till butiken är lång och konstant. Man kan tro att de som är partners får rabatt i butiken, men de får de inte, de får exklusiva timmar så de slipper köa. Butiken är så pass enorm för eventets storlek att man nästan får för sig att mässan bara finns för att stöda butiken.

Paneler och annat
Vill man så kan man lära sig en del om hur man blir en framgångsrik strömmare och annat. Det finns en massa paneler att välja på båda dagarna.

Besviken
Allt som allt är vi besvikna på Twitch mässa i Europa. Det är expot som drar ner på det. Plötsligt känns Comic-con Stockholm rätt stor… vilket säger allt.

Twitchcon Europa

Lämna ett svar