Visste du att...

Ikea och Sonos släpper trådlösa högtalare

Ikea Sonos

IKEA och Sonos tar nytt grepp om ljus och ljud

Ljud påverkar vår sinnesstämning på ett kraftfullt sätt och är lika viktigt för atmosfären hemma som exempelvis möbler eller konst. För att göra bra ljud tillgängligt för alla presenteras nu bland annat världens kanske mest högljudda bordslampa någonsin.

Ljud och ljus
Ljud och ljus är två viktiga faktorer när man vill skapa stämning i sitt hem. Tänd en lampa och gör ett mörkt och dystert rum till en plats där man vill dröja sig kvar. Med Symfonisk bordslampa med WiFi-högtalare har IKEA och Sonos skapat en produkt med rikt ljud och innovativ design som smälter in i hemmet på ett nytt sätt och som gör det enklare att möblera med ljud.

”Vi visste från början att vi ville utmana den traditionella hightech-estetiken. Lamphögtalaren är delvis inspirerad av eldstaden som företeelse – en enskild komponent som sprider ett varmt ljus och även ljud”, säger Iina Vuorivirta på IKEA of Sweden, en av formgivarna bakom Symfonisk bordslampa med WiFi-högtalare.

Medan IKEA står för heminredningskunnandet och formgivningen har Sonos bidragit med sin gedigna expertis inom ljudområdet.

”Det här samarbetet har hela tiden handlat om två företags gemensamma passion, värderingar och kunskaper. IKEA och Sonos inser betydelsen av bra ljud och dess potential att på ett positivt sätt påverka livet hemma för de många människorna. Vår avsikt var att skapa produkter som ingen av oss skulle kunna utveckla på egen hand. Och eftersom både musik och ljus är viktiga för atmosfären i ett rum, har vi utvecklat en produkt som kan leverera båda delar – nämligen Symfonisk bordslampa med WiFi-högtalare, säger Tad Toulis.

För IKEA är ljudsatsningen en del av en större resa mot ett smartare hem. Utvecklingen började 2015 med en serie för trådlös laddning och fortsätter nu, ett steg i taget.

”En central del i IKEA Home Smart-konceptet är att skapa stämning och bekvämlighet, och Symfonisk serie är helt enkelt perfekt för detta syfte. IKEA letar ständigt efter idéer som kan bidra till en bättre vardag hemma. Genom att integrera teknik med heminredningsartiklar och -lösningar kan vi göra detta på ett ännu bättre sätt” säger Björn Block, affärsledare för IKEA Home Smart på IKEA of Sweden.

Om Symfonisk serie
Symfonisk omfattar produkterna bordslampa med wifi-högtalare och WiFi-bokhyllehögtalare inklusive tillbehören högtalarställ och högtalarkrokar. Båda högtalarna är kompatibla med Sonos egna produktsortiment och kan styras via Sonos app.

Symfonisk bordslampa med WiFi-högtalare
Med Symfonisk bordslampa med WiFi-högtalare har IKEA och Sonos skapat en produkt med rikt ljud och innovativ design som smälter in i hemmet på ett helt nytt sätt och gör det lättare att möblera med ljud. SYMFONISK bordslampa kombinerar ljus och ljud i en och samma produkt för ett mindre rörigt hem med färre enheter och kablar.

Symfonisk wifi-bokhyllehögtalare
Med Symfonisk bokhyllehögtalare erbjuder IKEA och Sonos en uppkopplad och mångsidig högtalare till ett överkomligt pris. Den flexibla bokhyllehögtalaren passar in på många platser i hemmet. Den kan gömmas undan eller visas upp, placeras liggande eller stående, väggmonteras eller användas som hylla. Med SYMFONISK högtalarkrokar kan högtalaren dessutom hängas i flertalet köksstänger. Bokhyllehögtalaren har nyligen utmärks med priset Red Dot Award i katergorin produktdesign.

Lämna ett svar