Visste du att...

PAX East 2019 – Dag 2 och 3

PAX East – dag ett och två

Hade det på känn, att det inte skulle bli daglig rapportering…

Fredag och lördag
I ärlighetens namn är alla dagarna repriser av varandra. Det visas samma saker varje dag och de enda nya inslagen är vilka eventuella spelkändisar som finns i olika bås. Den stora nyheten ägde rum i torsdags och den kan skådas via trailern ovan. Borderlands 3 pratar vi om.

Mixer har lite svårt att locka publik till autografskrivande i sin monter, vilket beror på att deras stjärnor inte är fullt lika stora som de Twitch erbjuder. Och med det sagt så fyller inte riktigt Mixer skorna som Twitch frånvaro lämnat efter sig. Discord och några andra erbjuder också signeringar eller ”meet and greets” som de heter här borta, men inte heller de får samma glans som Twitch brukar ha.

Facebook finns på plats med en stor monter. Exakt vad de gör på mässorna är nästan lite oklart. De har en liveshow och de visar att de tar spel på allvar, men så mycket mer än det är det inte. Dock, skulle Facebook verkligen vilja det, då kan de få enormt antal tittare via allas väggar. Nästa fråga är väl då, varför gör de inte det?

Svenska Biomutant fortsätter att ha långa köer trots 25 stationer med spelet. Demon är, vad det verkar, relativt lång, men folk köar gladeligen för att prova Stefans nya spel.

Partaj
Alla mässor har nätverksevent eller regelrätta fester för att fira något, eller bara för att visa upp sig på bästa sätt. Alla vill komma in på de största festerna och ha de bästa historierna dagen efteråt. Som på alla andra ställen. På torsdag visade staten Massachusetts, det vi säga där Boston ligger, upp vad de har att erbjuda. Eventet bjöd på plockmat och indiespel. Det var varierande kaliber på spelen, men det gemensamma för alla typer av indie-evenemang är att alla är glada. Lite som ljusterapi att gå på indie-events.

Acer ligger nog bakom mässans största partaj. De hyrde in House of Blues och visade upp en massa datorer, bjöd på lättare tilltugg och hade öppen bar för alla med blått armband. Vi hade blått armband och drack två tvivelaktigt smakande Coka Cola. När de görs på lokalt vatten smakar de ofta rätt illa i USA. På scenen hade de en DJ som spelade musik för att höja stämningen mellan tävlingarna i Rocket League där besökare fick spela mot proffs. Proffsen var dock inte Rocket League-proffs, vilket man snabbt kunde se när de torskade match efter match. Första timmen var för VIP-inbjudna och sedan öppnades dörrarna för massorna. Det var enormt lång kö utanför och stället fylldes till bredden. Vill ni se bilder från festen finns de under #predatorpax på Twitter och Instagram.

Fler besökare
Fler besökare på både fredag och lördag. Torsdag blir lite av dagen för de som kan vara lediga då. Fredagen har fler besökare då de smiter från jobbet eller annat tidigt, eller rent av tagit ledigt. Lördag är dock den stora dagen. Då är det som mest besökare på mässan och köerna till de populära spelen är långa. Söndagen är lite som torsdag när det gäller besökare, men det är också den dagen då utställarna öser ut alla saker de inte vill packa ner. Är man ute efter att få en massa gratisprylar, då är söndagen bästa dagen.

Vi får se om vi kommer med någon form av rapport imorgon. Men just nu är vi rätt nöjda med att dagen kommit till sitt slut då fötterna ömmar en hel del.

PAX East cosplay mario

Lämna ett svar