Visste du att...

GDC är över och PAX East står vid dörren

Stadia GDC Google

GDC –> PAX East

Egentligen skulle man även kunna nämna SXSW som var veckan innan GDC, men vi hoppar över den mässan.

GDC 2019 är över
GDC är spelbranschens branschfest skulle man kunna summera den som. Nu är det inte bara partaj som gäller, utan det är massor av lärorika föreläsningar – och även de som besökarna går ut från. Expodelen bjöd inte på några större överraskningar, men för andra året i rad var Epic vinnaren. Inte för att de visade något som var bättre än allt annat, utan för att de bjöd på nybakade kakor, öl och tusentals t-shirts. Alla var vid något tillfälle inne i Epics monter, vilket är en bedrift. Men de har en del pengar att spendera kort och gör det väl.

Googles monter drog självklart en massa besökare. Vem ville inte höra mer om Stadia? Annars hade Microsoft och Playstation bland de större montrarna, men även om det är spel där så är inte de i fokus. GDC är inte en spelmässa, utan mässan för de som gör spel. Mycket program och smarta lösningar. Indiedelen är där man hittar spelen. Många är de som vill visa upp sin skapelse för alla som vill se. Vissa spel är riktigt avancerade och bra, andra inte. Det är en blandad kompott.

Partajen avlöser varandra. Vi besökte ett gäng av dem och gillade Kanadas sammankomst, för de hade mycket god pizza, och sedan ID@Xbox, som hade mycket god efterrätt. Intels fest var också okej, även om det var lite mer som en föreläsning. De hade dock fantastisk god glass från Ben och Jerry. Nu rankas partajen efter mat, men det finns inga spel och personer finns det på alla av blandad sort. Så mat och snacks får vara avgörande faktorer var vi tar vägen.

PAX East 2019
Nu, veckan efter GDC, då kommer spelarna i fokus. Det är då som PAX rullar igång i Boston. Det är numera det störta av alla PAX-event då en dag till adderades förra året. Här är spelarna viktigast och det är deras uppmärksamhet som ska försöka fångas. Många är spelen som visar upp, men i år kommer dessutom Gearbox att avtäcka Borderlands 3 på mässan. Hittills har nya spel sällan visats upp på PAX, utan de har visats på mässor likt E3, för att sedan visas upp publikt. Spännande att se om det smittar av sig och i så fall blir E3 än mer utdaterat.

Vi kommer att rapportera – eventuellt – dagligen från mässan. Men då bara på mässan i stort, inte vad som visas i montrarna, såvida det inte är något speciellt det vill säga. Någon måtta får det lov att vara.

PAX East 2018 - Dag tre
Bild från förra årets PAX East.

Lämna ett svar