Visste du att...

Google presenterade Stadia på GDC i San Francisco

Stadia GDC Google

Stadia – framtidens spelande enligt Google

Det låter nästan för bra för att vara sant, vilket vi får veta redan i sommar.

Google Stadia
Det var inte allt för många år sedan som det kom företag som visade upp att man skulle kunna strömma spel till sin plattform i stället för att köpa dem. Tanke var också att man inte skulle behöva ha en maxad dator eller en dyr spelkonsol hemma, utan att man bara skulle strömma till vad som helst i princip. Det gick sådär och de flesta – om inte alla – dessa företag är numera borta.

Google har lite mer muskler
Google kan förmodligen lyckas med något som inte någon annan kan. De har serverhallar överallt och de är ledande inom en massa saker som nu kan användas för att strömma spel till valfri plattform. De demonstrerade att man kan hoppa in i ett spel när som helst och sedan fortsätta precis där man var på en annan enhet. De visade allt live på scenen från en Chromebook, mobiltelefon, platta och en tv. Läs mer om allt som har med Stadia att göra hos Google.

Stadia gdc google

Hur köper man spel?
De visade upp tekniken idag, att man kan göra en massa och att det är fascinerande. Det som de inte gick in på var hur man säljer spel. Det var lite mer att klicka på en ett spel du ser på Youtube och börja spela där filmen är. Personligen undrar jag om man vill börja spela mitt i ett spel och kommer alla spel att vara gratis?

Google skröt över hur lätt det skulle vara att börja spela och om det krävs att man ska köpa ett spel så är direkt spelande inte riktigt ett faktum längre. Upplägget skulle nästan innebära att alla spel har en gratis demo, för annars går det nästan lite emot det som predikades från scenen.

Svaren på hur man kommer att sälja spel kommer. Säkert via Doom, vilket kommer att vara första spelet ut. Id skulle visa upp spelet på sitt pressevent som äger rum nu ungefär.

Nedan kan ni kika på trailern för Googles nya Stadia.

https://youtu.be/HikAuH40fHc

Lämna ett svar