Visste du att...

Alienware och Tobii öppnar Alienware Academy för e-sportare

Vermintide spelas på en Alienware

Alienware och Tobii öppnar Alienware Academy för e-sportare

På CES 2019, öppnade Alienware officiellt sin nya online-plattform för tävlingsinriktad spelcoaching som går under namnet Alienware Academy.

Alienware jobbar tillsammans med Tobii
Akademin är ett samarbete mellan Tobii och Alienware, och är den första i sitt slag med lektioner som berikats med eyetracking-insikter från Tobii. Plattformen kommer att erbjuda ett kontinuerligt växande utbud av lektioner, självstudiekurser och interaktiva övningar där spelare på alla nivåer kan lära sig av tips och trick från proffs om hur de kan förbättra sina färdigheter och ta sitt spelande till nästa nivå.

”Med Alienware Academy demonstrerar Alienware och Tobii sitt engagemang för det snabbt växande ekosystemet inom e-sport. Med unika verktyg och ett exklusivt innehåll erbjuder Alienware Academy värde för e-sportare som vill lära sig direkt från proffsen”, säger Jonas Jerebko, ägare till e-sportorganisationen Renegades. ”Om du vill lära dig några av våra hemligheter så ta några minuter och spana in Alienware Academy!”

Vid starten erbjuder Alienware Academy följande
+ Videolektioner för så kallade first person shooter-spel från topprankade proffs och e-sportlag, bland annat Team Liquid, Renegades och Jordan ”n0thing” Gilbert.

+ En anpassad karta eller skjutbana som utmanar spelaren i att förbättra reaktionstid och snabbhet genom fokuserade träningsspår. Spelare med eyetracking från Tobii får ytterligare insikter om sina prestationer.

”Att introducera nya sätt för spelare att engagera sig är bara en del av vad Alienware bidrar med till spelindustrin. Det vi nu gör med Alienware Academy bygger på årtionden av erfarenhet inom e-sport där vi erbjuder unika insikter, unikt innehåll och teknik för e-sportare som vill träna och utvecklas genom en engagerande och lättanvänd online-plattform”, säger Christopher Sutphen, marknadsföringschef på Alienware.

”Alienware Academy är en otrolig möjlighet för Tobii att få ut eyetracking till tävlingsinriktade spelare och samtidigt arbeta med proffs för att få fram värdeskapande insikter. Vi har arbetat sida vid sida med Alienware för att skapa en träningsportal som successivt ska utökas för att erbjuda ett stort utbud av speltitlar, genrer och färdigheter”, sa Matt Tullis, affärsutvecklingsansvarig inom e-sport på Tobii.

För mer information och för att prova på Alienware Academy, besök AlienwareAcademy.com.

Lämna ett svar