Visste du att...

Vi är på Dreamhack i Atlanta

dreamhack atlanta

Dreamhack i Amerika

Vi är på ursvenska Dreamhack, fast i Atlanta i USA.

Made in Sweden
Som de flesta känner till är Dreamhack ett svenskt tilltag och världens största LAN äger rum varje år i Jönköping. Svenskarna insåg för en massa år sedan att det inte finns något sådant i USA och började sakta etablera sig over there.

USA är en annorlunda marknad och att släpa datorer är inte lika populärt i Amerikat. Därför är LAN-avdelningen rätt liten, runt 1000 platser och de ska vara slutsålda, men det var många platser som stod tomma. Det kan bero på att det är flygkaos i nordvästra delen av landet, men kan också vara så att de som kommer att ha datorplats kommer sent på kvällen eller på lördag.

dreamhack atlanta

Annat upplägg
I och med att jänkarna inte tagit till sig av LAN-upplägget helt ut har Dreamhack varit tvungen skruva lite på upplägget – även om det är samma som på hemmaplan. Fokus hamnar i stället på e-sportandet och expodelen. E-sporten är i och för sig lika stort hemma, men där ses Dreamhack på som ett LAN, här är det ett e-sportevent.

Expodelen haltar lite
I jämförelse med andra amerikanska evenemang är inte expodelen, alltså mässavdelningen, av samma klass. Det är ingen lyxig känsla, utan mer loppmarknad. Det är i och för sig inget fel i det, men det är mindre intressanta utställare än på andra mässor. Vill du se nya produkter, nya spel och få en massa prylar med dig hem – åk till valfri PAX-mässa i stället.

Dreamhack Atlanta

Tv-spel
Det är inte mycket att hurra för om man är en konsolspelare. Det sexigaste man hittar är avdelningen i bilden ovan. Sonys lilla yta som inte ser speciellt lyxig ut alls och konstigt nog bara visar saker som man ser överallt och på alla system; Fortnite. Okej, spelet är superpoppis, men borde inte Sony visa saker man inte ser överallt och inte kräver en Playstation 4 för att kunna spela?

Dreamhack Winter vs Dreamhack Atlanta
I matchen mellan evenemangen vinner Winter i Jönköping på solklar knock. Det är roligare i Sverige, fler folk i rörelse på insidan, starkare odör, mer blinkande datorer och tightare arrangemang.

dreamhack atlanta

Lämna ett svar