Visste du att...

THQ Nordic köper finska Bugbear

THQ Nordic

THQ Nordic köper utvecklaren Bugbear

Karlstadsföretaget tar in lite Sisu i organisationen

Bugbear under Svensk flagg
Finska Bugbear ligger bakom spelet Wreckfest där man kvaddar bilar till höger och vänster. Det är i alla fall vad vi tror – för vi har inte spelat det. Det låter i alla fall kul.

Nu har Karlstadsbaserade THQ Nordic öppnat plånboken – igen – och köpt företaget. Förutom alla titlar under utvecklarens paraply ingår förmodligen även spelmotorn som de använder. Här är det lite gissningar från vår sida.

Wreckfest 2019
THQ Nordic är redan utgivare av Bugbears kommande konsolspel, vilket ser dagens ljus under 2019.

Det här kan man läsa på THQ Nordics hemsida
THQ Nordic AB offentliggör idag förvärvet av 90 procent av aktierna i Bugbear Entertainment Ltd. (”Bugbear”) med en option att i framtiden förvärva återstående 10 procent. Bugbear, en Helsingfors-baserad oberoende studio med 18 anställda som utvecklar racing-spel, arbetar för tillfället med det kritikerrosade Wreckfest. Förvärvet inkluderar utvecklingsstudion och samtliga immateriella rättigheter.

Handygamers THQ Nordic
En bild från ett tidigare THQ Nordic-förvärv.

Lämna ett svar