Visste du att...

Embark Studios – Ny svensk spelutvecklare med säte i Gamla Stan

SAS flygplan wifi

Fler spelstudios i Stockholm

Är det något det råder brist av i Stockholm så är det spelstudior. Eller vänta nu…?

Embark Studios
Idag kan man läsa om en ny studio som har före detta DICE-chefen Patrick Söderlund vid rodret. Söderlund har sett till att få in en väldans massa miljoner och har ett fem våningskontor redo för kommande personal i Gamla Stan. Det nya företaget kommer att heta Embark Studios.

367 miljoner rör det sig om enligt DI Digital och det ger investeraren Nexon 33 procent av företaget. Om jag inte missminner mig vad det Nexon som inte gillade E3:s krav på att hålla sig under ett visst decibelantal och körde plattan i mattan trots varningarna. Lite rock’n’roll över dem i så fall, men jag kan komma ihåg fel.

Många utvecklare på liten yta
Redan idag finns det många utvecklare i Stockholm. DICE, Mojang, Paradox, Arrowhead, Ubisoft, Fatshark, Avalanche, King och Starbreeze bara för att nämna några. Det har gjort att det är en knepig sak att rekrytera personal och det lär inte bli lättare när det, enligt artikeln, kommer att bli runt 200 personer inom två år. Någon kommer att tappa personal.

Här kan du läsa allt om Embark Studios på DI Digital.

Varför ett flygplan överst i artikeln? Bra fråga, men vi hade bilden i bildbanken och bilden på Söderlund nedan för på tok för stor att ha överst.

Patrick Söderlund EA
Så här ser Patrick Söderlund ut – så du kan haffa honom på Gamla Stans gator om du söker jobb.

Lämna ett svar