Visste du att...

Twitch lanserar nya tjänster för att stötta sina streamers

Twitchcon

Twitch lanserar nya tjänster för att stötta sina streamers

Nu är vi tillbaka från Twitchcon och här är vad som sades kring nya tjänster med mera.

En hel del nyheter presenterades
När Twitchs VD, Emmett Shear, talade under Twitchcon underströk han hur viktigt det är för Twitch att stötta sina streamers. Han presenterade sedan Twitch nya tjänster som syftar till att göra just detta, genom att hjälpa dem växa, kopplas samman och nå framgång.

Ny data presenterades
● I genomsnitt är det över en miljon människor som är inne på Twitch, oavsett tidpunkt.
● Varje dag är det nära en halv miljon streamers som går live på Twitch.
● Under 2018 var det fler än 235,000 streamers som tog nästa steg genom att få en status som Affiliate och fler än 6,800 streamers uppnådde Partnership.
● Fler än 18 miljarder meddelanden har skickats i chatten och Whispers enbart under 2018.
● Fans har visat sina favoritstreamers stöd med fler än 85 miljoner Cheers och prenumerationer i år.
● Fler än 150 miljoner Clips har skapats för att visa världen Twitchs mest minnesvärda ögonblick i år.

Gifting
Tidigare i år lanserade Twitch Community Gifting, som ger tittare möjlighet att ge andra tittare en prenumeration i en kanal. Under nio veckor hade streamers tjänat över 82 miljoner kronor genom den funktionen. En person gav så mycket som 6,600 gåvor till tittare för en summa av 33 000 USD, motsvarande drygt 300 000 kronor under enbart en kväll. Vi hoppas han hade råd med det, för kung i baren kan sluta illa.

Squad Stream
Genom Squad Stream kan upp till fyra innehållsskapare streama tillsammans i samma Twitch-vy. Tittare kan enkelt titta via dator eller mobil samt enkelt följa och prenumerera i alla kanaler. Chatten länkas till den kanal som en tittare väljer som främsta vy, så att tittarna kan umgås med sina vänner eller med ett klick enkelt gå över till ett annat community. Utvalda streamers kommer få pilottesta Squad Stream senare i år.

Uppdatering av höjdpunktsredigeraren
Höjdpunktsredigeraren är en tjänst som gör det enkelt för streamers att nå människor som inte redan är en del av deras community, vilket också hjälper deras fans att vara fortsatt engagerade när de är offline. Höjdpunktsredigeraren kommer snart tillåta streamers och redaktörer att tillsammans välja ut och klippa ihop flera mindre ögonblick till en sammanhängande höjdpunktsvideo. Håll utkik för denna uppdatering i januari.

Nya sektioner med rekommenderat innehåll på Twitchs startsida
En rad nya sektioner med rekommenderat innehåll kommer introduceras till Twitchs startsida senare i år, detta för att lyfta fram lovande streamers, nya Partners och Affiliates eller streamers i närheten av tittaren.

Snap Camera och skräddarsydda tillägg för Twitch
Snaps fristående nya skrivbordsapp för med sig Lenses till datorn och arbetar med ett anpassat tillägg skapat specifikt för Twitch. Efter att ha laddat ner appen till datorn kommer streamers kunna välja vilken lins de vill använda medan de streamar. Fans som tittar på streamen kommer kunna låsa upp linsen genom Snapcodes. Streamare kan belöna prenumeranter genom att aktivera en anpassad lins som streamaren själv väljer när någon blir prenumerant. Utöver Snapchats bibliotek av linser, finns det linser som är skapade specifikt för Twitchs community, inklusive ett lila, Super Saiyan power-up och ett Bitsregn för att hylla Cheers. Snaps skrivsbordsapp och skräddarsydda Twitchtillägg finns tillgängliga idag.

VIP-dekaler
Dessa nya chatt-badges förser streamers med möjligheten att identifiera värdefulla communitymedlemmar såväl som moderatorer och följare. Streamers kan få fler dekaler att distribuera i takt med att deras community växer. VIP-dekaler kommer lanseras inom några veckor.

Nya moderatorverktyg i chatten
Genom att klicka på någons Twitch-användarnamn kommer moderatorer nu kunna se hur länge personen varit på Twitch, se chattmeddelanden som personen skickat i kanalen och se antalet timeouts eller avstängningar som kontot fått i den kanalen. Moderatorer kan även lämna kanalspecifika kommentarer om varje användare att dela med kanalägaren och andra moderatorer. Denna information kommer underlätta för moderatorer att enklare fatta beslut medan de modererar i den kanalens chatt. Tillgängligt: januari 2019.

Rollhanteringssida
Kreatörer kommer snart kunna se, hantera och förändra communitymedlemmarnas roller, inklusive VIP, moderator och Editor. Rollhanteringssidan kommer lanseras inom några veckor.

Prenumerations-dekaler visar nu totalt antal månader
Fans belönas nu med prenumerations-dekaler för de totala antalet månader som de prenumererat, även om de missat en månad. Fans ned en fantastisk multi-månads streak kan fortfarande välja att visa upp det när de prenumererar på nytt. Tillgänglighet: januari 2019.

Bounty Board
För att hjälpa sina streamers frodas annonserar Twitch utökningen av Bounty Board, som lanserades i en sluten betaversion tidigare i år. Bounty Board gör det enklare för streamers att hitta sponsormöjligheter som känns autentiska och i linje med deras communitys intressen.

Utöver detta annonserade Twitch expansionen av deras e-sportsprogram, Twitch Rivals, och introducerade Twitch Sings, en ny kategori av spel skapade med streaming i åtanke av Twitch i partnerskap med Harmonix.

Twitch Rivals
Twitch har hittills arrangerat 55 tävlingsevent för gamers med Partners, Affiliates och sina vänner, och har delat ut över 45,6 miljoner SEK i prispotter, inklusive 18,2 miljoner under sommarens Fortnite Summer Skirmish. Streamers som deltog i ett Twitch Rivals-event fick i genomsnitt 20 % fler tittare och 90 % större omsättning under eventdagar och 10 % mer omsättning från prenumeranter en månad efteråt. Under 2019 kommer Twitch Rivals mer än dubbla i storlek till 128 event, med en expansion av programmet som täcker fler spel och genrer, som MOBAs och även singleplayer RPGs med miljontals dollar i prispotter.

Twitch Sings
Twitch Sings är ett helt nytt spel i karaokestil anpassat för Twitchs streamers. Byggt från grunden för live-streaming, har den hundratals låtar och funktioner som streamers och deras communitys kan använda för att skapa unika framträdanden tillsammans. I chatten kan tittare önska låtar, och genom Cheers aktivera ljusshower på scenen samt ge sina favoritstreamers utmaningar.

twitchcon

Lämna ett svar