Visste du att...

Twitchcon 2018 – vi har hängt med en massa influencers

Twitchcon

Twitchcon 2018 i San Jose

Twitch har sin egen mässa och det är platsen där alla som strömmar sitt spelande får en chans att skina lite extra.

Egon och drömmar
Twitchcon har en väldans massa egon som finns på plats. Det är strömmare som nu får visa upp sig för sin publik och det är många foton, kramar och handskakningar. Inget fel med det, men det blir en massa strömmare som får möjlighet att leva ut det som de inte kan göra när de sitter vid en dator dagar i enda. De flesta är trevliga och uppskattar att träffa de som tittar på dem, men det finns som alltid ett gäng som tar sig själva på för stort allvar.

De som träffar sina idoler, om man nu kan kalla dem det, är självklart nöjda och drömmer om att göra samma sak. Spela en massa spel och kunna livnära sig på det.

Mässan
I ärlighetens namn är mässan relativt tråkig. Det finns inte så mycket att titta på om man inte är intresserad av utrustning för att strömma. Det duggar tätt med drycker och så lite varumärken som vill nå spelarna, till exempel chokladföretaget Herseys. Spel är det som saknas. Det finns en del spel som är poppis på Twitch, till exempel Fortnite. De kan man spela hemma lika väl och nya titlar är det få av.

Indiesektionen visar egna spel, men det kan inte väga upp någon kioskvältare.

Allt händer på en och samma gång
26:e oktober visar sig vara ett väldigt hett datum. Förutom att Twitchcon äger rum, så kör även PAX Australia och Paris Games Week samtidigt. Plus det där vilda västernspelet som verkar gå rätt bra. Man kan bara vara på en plats samtidigt och vilken mässa som man ska välja är lite upp till vad man är ute efter.

Twitchcon

Fortnite och PUBG
Fortnite hade en jättestor yta i en temporär hall och samarbetade även med Nerf som visade sitt nya lite mer digitala upplägg. PUBG hyrde in sig i en byggnad mitt emot Twitchcon och där arrangerade de en stor tävling samt hade lite kool atmosfär.

Festernas mässa
För länge sedan var E3 mässand som bjöd på de stora festerna och i år var de lite tillbaka med Fortnite och Sony som bjöd till ordentligt. På Twitchcon är det förvånansvärt många partaj som äger rum. Sedan vi landat har vi varit på sex olika fester och en sjunde kommer på söndag. Bäst var helt klart Discord som hade hyrt en trevlig lokal och var proffsiga rakt igenom.

Twitchcon 2019
Ska man åka dit? Är det värt pengarna? Bra fråga. Om du vill träffa influencers så är det ett ypperligt ställe för det. Vill du i stället spela nya spel, då rekommenderar vi någon av PAX-mässorna i stället.

twitchcon

Lämna ett svar