Visste du att...

Välkommen till min hemstad-utställningen på Arlanda

Arlanda Markus Persson

Arlandas Welcome to my home town-utställningen

Det här är ingen nyhet i sig och har varit på plats ett tag, men det är trots att värt att belysa att i alla fall ett av par av ansiktena som möter resenärer i ankomsthallen på Arlanda tillhör en spelskapare.

Tufft att synas för spel
Spel har alltid svårt att få uppmärksamhet i vanliga media och bland den stora massan – såvida det inte handlar om våld. Jag har för några år sedan pratat med Posten om att spel borde få en frimärksserie precis som musiker och sportstjärnor med flera. Då fick jag efter en genomgång av beslutsfattarna på Posten nej för de tyckte att det var reklam. För en artist som säljer skivor gynnas självklart inte… Ren idioti. Men så är det. Spel är inte riktigt rumsrent på alla platser.

Pengar ökar intresset
Pengar gör dock att spel syns mer och mer. Minecrafts skapare och gänget bakom King syns i ankomsthallen bland diverse skådisar, musiker och idrottsmän med flera. Är det för att spelen är gigantiska eller för att de tjänat så ofantligt mycket pengar kan man undra? Oavsett så är det bra att spelskapare syns och i ärlighetens namn har vi få personligheter bakom spelen i Sverige. Det är Markus skulle jag säga. Det finns några indiestudios som har ett starkt ansikte utåt, men det är för de är så få i företaget snarare än att de är en mediafigur.

Det finns inte någon tydlig talesperson för Candy Crush, Battlefield, Division eller Vermintide 2. Där är det många som pratar här och där, men ingen man kan säga att det där är en av de ansvariga. Så – vi kanske är dåliga på att skapa profiler?

Kanske någon säger att Markus gjorde ju faktiskt spelet, medan andra gjort delar av det eller bara är ägare av företaget. Jo, så är det ju, men å andra sidan så gjorde ju aldrig Per Gyllenhammar Volvo-bilar eller Konrad Bergström hörlurar.

Welcome to my home town
Men oavsett, så är det kul att i alla fall finns några – kanske finns fler, gjorde ingen superundersökning idag när väskorna dröjde – spelpersonligheter på Arlandas utställning över kända svenskar som kommer från Stockholm.

arldanda stockholm uställning

Lämna ett svar