Visste du att...

Nordisk Film köper Avalanche Studios

Avalanche Studios

Nordisk Film gör företagets största uppköp någonsin

Nordisk Film har öppnat plånboken och köpt Avalanche Studios. Det kanske inte är någon överraskning med tanke på att de investerat i studion tidigare.

89 miljoner – Euros
Köpet av Avalanche är det största uppköpet någonsin för Nordisk Film och prislappen är 89 miljoner Euros – alltså cirka 918 631 300 med dagens kurs.

Avalanche Studios ligger bakom spel så som Just Cause och Mad Max. Nyligen meddelades att de jobbar för fullt med Rage 2 för Bethesdas räkning. Det här innebär också att de kommer segla under danska flaggan framöver och då passar det väl extra bra att de öppnar en studio i Malmö.

”We have been minority owners of Avalanche Studios for a year, and are already impressed by their results,” sade Mikkel Weider, Managing Director, Nordisk Film Games. ”During its 15 years in business, Avalanche Studios has built a world-class team and created a unique company culture that perfectly matches our own values. It also has a unique foundational technology, exciting new titles in development and a strong IP in the the Hunter franchise.”

Inga förändringar
Avalanche kommer att rulla på som vanligt och de 320 anställda i Stockholm och New York kommer inte att märka någon större skillnad – säger pressmeddelandet. Grundarna Christofer Sundberg och Linus Blomberg stannar kvar i företaget med fokus på kreativa och tekniska frågor. Pim Holfve, som är VD, förblir så efter affären också.

Christofer Sundberg
Christofer Sundberg, numera förmodligen en förmögen man.

Köpet av Avalanche kommer att vara klart i slutet av juni.

Rage 2 Avalanche
Rage 2

Lämna ett svar