Visste du att...

Svenska spel satsar på E-Sport

Svenska spel e-sport

E-Sport är hett

Fotboll, ishockey, innebandy, handboll, bandy och nu e-sport. Svenska Spel inleder ett nytt treårigt avtal med Svenska E-sportföreningen, SESF. Avtalet gör Svenska Spel till huvudsponsor för SESF som nu säkrar de resurser som behövs för att utveckla de svenska e-sportlandslagen framåt.

Det nya treåriga huvudsponsoravtalet gör det bland annat möjligt för de svenska e-sportlandslagen att genomföra fler aktiviteter och även utöka förberedelserna inför kommande mästerskap.

”Att Svenska Spel blir huvudsponsor till SESF, precis som de är till flera andra förbund, visar att e-sporten normaliseras som sport. Vi ser fram emot att bygga Sveriges största sport och folkrörelse tillsammans med Svenska Spel” säger Magnus Jonsson, ordförande i SESF och styrelseledamot i International Esports Federation, IESF.

”Vi ser stor potential i e-sport och vill framöver kunna erbjuda spel på e-sport. Avtalet med SESF ger oss unika aktiveringsmöjligheter och chanser att kommunicera med och erbjuda relevanta erbjudanden till en ny målgrupp. Kan vi dessutom vara med och bidra till att höja intresset och statusen för e-sportlandslagen så är det positivt” säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

Spela på E-Sport i framtiden
Svenska Spel har tidigare ansökt om att få erbjuda spel på e-sport och kommer att ansöka igen på den nya spelmarknaden som förväntas öppna den 1 januari 2019. Svenska Spel är sedan tidigare huvudsponsor för de svenska förbunden för fotboll, ishockey, innebandy, handboll samt bandy, och e-sport blir nu alltså ny samarbetspartner.

”Det är otroligt kul att Svenska Spel blir huvudsponsor till SESF! Svenska Spel kommer att ta den svenska e-sporten till nästa nivå med ett stort engagemang och enorm kunskap inom svensk idrott. Detta samarbete är ett stort steg för den svenska e-sportscenen” säger Andreas Samuelsson, Team Director Fnatic CSGO.

”Superfränt att Svenska Spel som annars sammankopplas med gräsroten och idrotten nu väljer att synas i e-sportsammanhang” säger Kim Larsson, e-sportkommentator och tidigare e-sportproffs.

SESF är sedan 2011 medlem i International Esports Federation, IESF. SESF är därmed Sveriges röst i IESF och SESF arrangerar även varje år kvalet till VM. I år avgörs VM i november i Taiwan. Sedan 2015 finns SESF även representerat i IESF:s styrelse och sedan 2016 i IESF:s spelarråd.

Lämna ett svar