Visste du att...

LG G7 är officiell och vi har en video

Det där är filmen, så kika på den.

LG G7 ThinQ är nu officell

LG ha inte riktigt lyckats med sina telefoner på senare år. LG G3 är en av mina favorittelefoner för sin tid och efter det har det varit lite nedförsbacke för Koreanerna.

De har inte gjort dåliga telefoner (om man bortser från G5), utan kanske mest underskattade. De har legat lite steget efter allt som oftast, men priset har varit samma som konkurrenterna – fast de levererat mindre. Och det är en ekvation som avskräcker många.

Nu har de sänkt sig själva över flera generationer av telefoner och G7:an ser riktigt bra ut, men om den kommer sälja kommer att hänga på priset. Varför betala 9000 kronor när det finns One Plus och andra telefoner som är i princip lika bra för en mycket mindre hög pengar? Deras största konkurrent bland de svenska köparna är nog Samsung-ägarna och om de vill komma åt dem gäller det inte bara att göra samma sak lika bra, utan gärna till ett bättre pris. Annars finns det ingen direkt anledning att börja lära sig ett nytt gränssnitt.

Telefonen har en 6,1 tum LDC-skärm, upplönsning 1440×3120, Snapdragon 845, 6GB Ram och upp till 128GB minne. LG säger att högtalaren ska vara något i hästväg – får se om Razer håller mer. Skärmen ska också vara starkare än de flesta på marknaden. Batteriet är bara på 3000mAh, vilket rimmar lite illa med en starkare skärm?

LG släpar med priset som vanligt och vi förväntar oss att den blir prissatt helt åt pipsvängen enligt LG-tradition på senare tid. Tänk om den skulle kosta 6-7000 kronor, då skulle den nog kunna välta en och annan kiosk.

Våran favorittelefonsnubbe, MKBHD, har snabbtestat G7:an.

Lämna ett svar