Visste du att...

E-sport på E3

E3 logo

E-Sport på årets E3-mässa

Det går lite knackigt för E3 numera. Mässan har tappat sin forna glans när de stora utgivarna har blivit färre och de fysiska versionerna av spel blir mer sällsynta. Mässan har därför tappat mot mässor skapade för allmänheten så som PAX. E3 har alltid varit en mässa för spelbranschen, men förra året öppnade de dörrarna för allmänheten.

Allmänheten får vara med
Få biljetter släppts till icke spelbranschfolk och det var för att få fler besökare, men även för att göra mer nytta för utställarna. De vill visa spelet för de som ska köpa det. Tidigare var det inköpare till butiker, men nu när butikerna oftast hoppas över är köparna slutkunden.

Personligen kan jag tycka att arrangörerna av mässan sitter lite på sina händer, de gör inte nog mycket för att göra mässan relevant igen. Det och också gjort att många företag inte ställer ut på mässan, utan i anslutning till den. Men nu har de hittat något som kanske kan ta mässan in i den nya speltiden – E-Sport.

”Competitive video games are taking sports entertainment by storm, with the global esports audience reaching 335 million people in 2017,” sade Michael D. Gallagher, ESA. ”With the addition of the E3 ESL Arena, E3 2018 is set to be a non-stop, edge-of-your-seat ride of video game announcements, demos, and competition.”

E-Sport i södra hallen
ESL ska alltså arrangera E-Sport i den södra mässhallen, där det kommer att finnas 200 stolar för att beskåda en massa proffsspelare i mjukisbrallor och väldigt plottriga syntettröjor.

”Together with ESA, the E3 ESL Arena will expose traditional game enthusiasts to high-quality, professionally produced competitions that create the ultimate esports experience,” sade Yvette Martinez-Rea, ESL. ”We hope to reach gamers from all over the world, engaging both old and new fans alike.”

Att göra ett stort E-Sportområde kan nog vara en bra idé. Mässan har varit väldigt tom och vissa av montrarna har sett mer ut som loppmarknad än det man väntar sig av E3. Som tur är äger mässan rum i Los Angeles, så när mässan är slut är man i alla fall i en av världens roligaste städer. Alltid något.

Lämna ett svar