Visste du att...

Ett halvår med Panzer Glass på min Samsung S8 Plus

Panzer Glass

Ett halvår med Panzer Glass på min Samsung S8 Plus

De flesta tester vi gör är baserade på att man testar saken i bruk ett par dagar eller kanske lite längre. Sedan går man vidare till nästa produkt. I Panzer Glass fall så har den fått en riktig långkörare till test i och med att Samsung S8 Plus är min vardagstelefon.

Bytt glas två gånger
Panzer Glass skärmskydd är till att börja med riktigt bra. Det är mitt förstaval och självklart är det anledningen att jag använder det. Jag använde det medföljande mjuka skalet till baksidan en sväng, men det tryckte upp glaset så att det blev mycket sämre kontakt med skärmen och det gjorde också att det blev plats för smuts under glaset. Det var mitt första byte och det skulle inte hänt om jag använt det skyddet jag har som inte kommer från Panzer Glass själva.

Andra skärmbytet var för ett par veckor sedan. Då råkade jag tappa ner telefonen på ett sängbord på hotellet. Jag kollade vad klockan var och tappade ner den mot kanten på sängbordet som var täckt med en glasskiva. Jag märkte inte ens att något hade hänt till när jag vaknade några timmar senare, då var det en krosskada i kanten på skärmskyddet som sedan spred sig över hela skärmen.

Vid det här laget hade skyddet blivit lite grumligt, så det kanske var en bra sak att jag tvingades byta. Det hade dock gott att använda ett bra tag till, men det var lite repigt och hade tappat sin lyster. Det här är nog cirka 8-9 månader efter att jag började använda det.

Jag kan inte svära på att skärmen hade gått sönder av det tappet, men jag tror det. Och med det i åtanke så gjorde skyddet all den nytta det ska göra och är avsevärt billigare – och lättare – att byta än skärmen.

Skydd nummer tre
Det första som byttes räknas egentligen inte, det byttes efter två-tre dagar. Men allt som allt kan man utläsa av det skyddet jag använt mestadels av tiden att det gjorde nytta, telefonen var som ny under och att när jag klantade till det så räddade det också telefonen.

Kollega med hala händer
Jag har också en kollega som har en Samsung S8 och bara hade skärmskyddet från Panzer Glass. Han tappade den på cementgolv – mer än en gång – och trodde att skärmen hade gått sönder. Han gick till och med till en butik, för han glömde bort att han hade skärmskyddet, och frågade vad det kostade att byta skärm. Killen butiken tog bort skyddet och telefonen var som ny. Han köpte ett flipcover och satte dit ett nytt skärmskydd också. Hängslen och livrem.

Summan av kardemumman
Långtesten visar att det är en investering värd att göra. Personligen har jag aldrig varit hindrad eller störd av att ha skyddet där. Jag har bekanta som gnäller över att känsligheten minskar, men som sagt, inget som stört mig alls.

Samsung S8 Plus

Lämna ett svar