Visste du att...

Luleå och Umeå satsar på spelutveckling

Boden Business Park Game Jam

Luleå satsar på spelutveckling

Sent ska syndarn vakna brukar det heta. Nu har Boden sprungit ifrån schtoorschtaan uppe i norr och så kan vi ju inte ha det. Nu börjar Luleå jobba ihop med Umeå för att få lite fler spelföretag på orten.

Är lite osäker hur det hela funkar, men tydligen har arbetsutskottet beslutat att kommunen ska satsa 2,1 miljoner kronor under två år, som inte är så värst mycket ärligt talat, på projektet Games and Innovation. Umeå verkar, om jag fattat rätt eller någonting alls, satsa tre miljoner.

”Ensam är inte stark, vi måste samarbeta för att vara framgångsrika. Därför gör vi nu ett krafttag tillsammans med Umeå kommun för att etablera nya innovativa spelföretag i norr” säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström.

Oavsett hur mycket pengar som kastas in så hoppas vi på att det kommer lite fler spelutvecklare i Luleå.

Lämna ett svar