Visste du att...

Jabra Elite 65t testade

Jabra Elite 65t

Vi har tittat på Jabras nya inear-hörlurar som heter Elite 65t

Trådlösa hörlurar som placeras i örat, inte över huvudet, får i alla fall alltid mig att fundera på hur länge jag kommer ha dem innan något faller ur örat och att de förhoppningsvis inte faller ut på ett ställe där jag vägrar fiska upp dem eller inte kan göra det. Jag är en sann pessimist när det gäller sånt och har några mobiltelefoner som stödjer mitt tankesätt.

När jag stoppar i Elite 65t i örat så funderar jag mer på hur jag ska få ut dem. Okej, det var en överdrift, men de sitter väldigt bra och att de skulle falla ur känns nästan orealistiskt. Så den oron sänks ordentligt, även om jag garanterat kommer känna så de sitter på plats när jag går in på vissa ställen där bakterierna frodas på golvet.

Bra ljud
Väl i örat är de redan synkade med mobilen och det tar som vanligt några sekunder. Då börjar jag med att spela musik och är rätt imponerad av ljudet. Det känns nära och jag sänker mobilens ljud då det är högre än mina vanliga hörlurar. Jag fortsätter att lyssna på diverse saker och allt som allt är ljudet bra.

Hallå, hör du mig?
Nästa test är att ringa lite kompisar som ofta klagar på ljudet på mina headsets. ”Hallå, hör du mig bra?” är standardfrågan och svaret blev faktiskt samstämmigt. Att de hörde mig bättre än vanligt. Detta trots att lurarna, och självklart även micken, sitter i örat och det en bra bit från munnen. Det var alltså tummen upp från alla som jag ringde och det är ju alltid bra att höras. Nu har jag inte haft möjlighet att testa dem i blåsigt väder, men informationen säger att de ska funka i alla typer av bistra väderförhållanden. Jabra skryter även om att de har fyra mikrofoner som möjliggör brusreducering och röstförbättring i alla miljöer.

Batteritid
I dagens samhälle är batteri en av de högsta önskningarna från konsument och Elite 65t ger upp till fem timmars lyssning på en laddning. Det följer med ett fodral som laddar kan ladda lurarna två gånger innan man behöver ladda fodralet. Det ger en total lyssningstid på 15 timmar, men som sagt, det kräver att de laddas två gånger och det tar cirka två timmar att ladda upp dem. Det går även bra att snabbladda dem på runt 20 minuter och få ut en timmes lyssningstid. Fem timmar är lite klent för till exempel en flygresa, men för pendling funkar det bra. Vill man använda dem under dagen också, då blir det igen lite tight utan laddning. Sannolikheten är dock om man har den här typen av lurar att man har dem i rörelse och att man inte använder dem på jobbet till exempel.

Är Elite 65t ett bra köp?
Svaret är; Ja. De är av gedigen kvalitet, ljudet är bra och mikrofonen är som sagt riktigt kompetent. De sitter bra och jag har hittills inte tappat ur dem en enda gång. Vad mer kan man begära? Kanske vattentäta? Då finns en version som heter Elite Active 65t, vilka är likadana men IP56-klassade.

Lämna ett svar