Visste du att...

CES 2018 i ett nötskal

ces

CES-mässan i Las Vegas summerad

CES är världens största elektronikmässa. 3900 utställare bidrog till den största mässan någonsin. 860 000 tweets om mässan och 450 000 taggade dessa med den officiella taggen som mässan själva bestämt.

Strömavbrott
Kanske var det för många utställare, men någon gick snett på mässans andra dag. Plötsligt gick strömmen i ena hallen och de fick stänga dörrarna. Alla som var i mässan var plötsligt utanför mässan och det gick knappt att röra sig. Lite lagom pinsamt med strömavbrott för en elektronikmässa. Många journalister blev nog väldigt glada när de kunde rapportera om strömavbrottet. Vad händer när allt är digitalt – jo, just detta.

Speldelen har minskat i yta
Spel har ökat över de senare mässorna, men i år hade det gått tillbaka. Razer var nog det enda företaget som är renodlad gaming, även om de också börjar luta sig mer mot andra marknader. Svenska Tobii visade upp sin eye-tracking för spel och så kunde man hitta lite saker som influnecers kan använda sig av.

Speldatorer
Avsaknaden av spelrelaterat gäller dock inte speldatorer. De har dock inte några egna ytor, utan är oftast en del av företagets utbud. Till exempel finns Alienware i Dells yta, samma gäller Lenovo och HP med flera.

Creative
Creative visade upp en ny mjukvara som simulerar ljudet i ett par hörlurar som gör att det känns som man sitter på en konsert eller annat ställe. Vi testade och det var rätt imponerande.

Det var mässan i ett relativt ointressant nötskal.

Lämna ett svar