Visste du att...

10 miljoner Nintendo Switch har sålts världen över

Nintendo Switch

10 miljoner Nintendo Switch har sålts världen över

10 miljoner – imponternade siffra
Nintendo Switch släpptes i mars i år, men har redan sålts i över 10 miljoner exemplar världen över. Detta redan innan julhandeln kommit in i sin viktigaste fas. Nintendo Switch är den första stationära spelkonsol för hemmabruk som också är en bärbar spelkonsol. Lätt att ta med sig överallt och spela på närsomhelst. Också lätt att spela flera samtidigt med familj, vänner och bekanta tack vare att varje Nintendo Switch säljs tillsammans med två otroligt flexibla handkontroller, så kallade Joy-Con.

Nintendo Switch har också väldigt snabbt fått ett omfattande spelbibliotek, vilket så klart bidragit till dess framgång. Ett spel som vunnit framgång är The Legend of Zelda: Breath of the Wild som vann Game of the Year på den stora, amerikanska spelgalan The Game Awards. Andra spel som utmärker sig är Super Mario Odyssey och spel med flerspelarlägen som Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 and ARMS som kan spelas online. Från tredjepartsutvecklare har vi bland annat sett spel som Mario + Rabbids Kingdom Battle, FIFA 18, Rocket League, L.A. Noire, The Elder Scrolls V: Skyrim, Golf Story, Doom, SteamWorld Dig 2 och Stardew Valley.

“Vi är glada att se att alla fans i Europa och hela världen underhållas av alla spelupplevelser som bara Nintendo Switch kan erbjuda, oavsett om det är de senaste äventyren med Super Mario och Link, eller unika spel som 1-2-Switch, där spelarna tittar på varandra och inte på skärmen,” säger Nintendo of Europes VD Satoru Shibata.

Fler spel 2018
Samtidigt närmar sig nu ett nytt år och Nintendo Switch-spelare kan se fram emot nya upplevelser under 2018. Bland annat komer Kirby Star Allies, Bayonetta 2, Dragon Quest Builders, ett nytt spel med Yoshi, Wolfenstein II: The New Colossus från Bethesda, Mega Man 11 från Capcom, Project Octopath Traveler (arbetsnamn) från Square Enix, Shovel Knight: King of Cards från Yacht Club Games och Morphies Law från Cosmoscope.

Lämna ett svar