Visste du att...

Vad spelar du nu – Klaus Lyngeled

Klaus Lyngeled

Klaus Lyngeled är VD och Creative Director på spelstudion Zoink i Göteborg.

Klaus är helt galen i spelideér, manus och karaktärsdesign. Zoink har fått en massa uppmärksamhet för att ha landat ett samarbete med Electronic Arts för det snygga spelet Fe där man spelar ett litet skogsväsen i en mörk och spännande värld. Fe kommer släppas i början av 2018.

Förutom Fe jobbar Zoink också på Flipping Death, ett väldigt kreativt och roligt spel skriven av Adventure Time-författaren Ryan North. Flipping Death kommer till en massa plattformar våren 2018.

Vad spelar du nu?

Senaste spelet jag klarade av helt och hållet var RoboRecall på Oculus Rift. Jag är ju faktiskt lite VR-frälst och RoboRecall är en shooter av Epic som är otroligt välgjort. Snyggt och superintensivt. Om man ska prova VR så är det detta och Super Hot. Helt briljant game design, ett koncept där tiden bara går framåt om du rör på dig, man känner sig lite som i The Matrix.

En hel del Nintendo Switch-spel, jag är nog inte ett Zelda-fan, men Mario är ju alltid ”the go to place” för inspiration i hur man gör perfekt speldesign. Spelar också Thimbleweed Park, är väl lite av en nostalgitripp. Steamworld Dig 2 är ju en favorit, så polerat och perfekt game design loop.

Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot A Way Out. Egentligen inte min typ av story, men gillar idén med ett storybaserat spel där man MÅSTE spela två. Om det funkar kommersiellt skulle det kunna bli en ny genre som jag själv skulle vilja utveckla ett spel i.

Har du missat någon av de tidigare Vad spelar du nu-artiklarna? Då hittar du dem här; Owe Bergsten, Jesper Kyd, Brjann Sigurgeirsson, Dan Thronström, Patrik Hansson, Martin Wahlund, Magnus Esko, Mattias Nygren, Stefan Ljunqvist, Mats Andersson, Mattias Wiking, Jens Andersson, Krister Karlsson, Tor Sigurdson och Clement Kwong. Eller via sökrutan uppe till höger.

Lämna ett svar