Visste du att...

Nintendo berättade mer om Xenoblade Chronicles 2 via Nintendo Direct

Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles 2 – Om några veckor kommer Nintendo Switch-ägare att kunna bege sig iväg till Alrest, en värld full av de levande varelserna Titans och det mytomspunna paradiset Elysium.

För att förbereda inför lanseringen av Xenoblade Chronicles 2 den fösta december har Nintendo presenterat en djupgående genomgång av de olika speltekniska elementen såväl som de stora omgivningarna, stridssystemet och karaktärerna. Denna speciella Nintendo Direct avslöjade också kommande DLC, ett samarbete med The Legend of Zelda: Breath of the Wild och ett gratis DLC på releasedagen som låter spelare spela med japanskt tal och engelsk textning. Redan nu kan det nya röstalternativet lyssnas på genom den helt nya trailern som finns att beskåda på Youtube.

Xenoblade Chronicles 2 är uppföljaren till RPG-spelet som släpptes till Wii 2011
Uppföljare innehåller nya karaktärer och världar, med ett utökat stridssystem men som ändå kommer kännas igen av de som spelade det första spelet i serien. I Xenoblade Chronicles 2 finns Blades, en artificiell livsform som kan låna ut sina vapen och krafter till Drivers. Huvudpersonen Rex är en Driver och Pyra är en Blade. För att spelare ska kunna bekanta sig med Rex innan spelet släpps kommer det att släppas ett speciellt sidouppdrag till The Legend of Zelda: Breath of the Wild där Link kommer kunna få tag i Rex kläder. Detta kommer kunna göras både i Nintendo Switch- och Wii U-versionen med start den 9 november.

Fight Club
Både i och utanför stridens hetta kommer Blades ha en stödjande funktion. Medan äventyret pågår kommer dessa förmågor kunna öka andelen föremål som kan hittas, öppna upp nya vägar att utforska eller sätta igång andra specialeffekter.

När en spelare strider tillsammans med en Blade kan denne skydda Drivern, stärka upp en attack och så vidare. Förmågorna skiljer sig åt mellan olika Blades så att välja rätt Blade lägger till ytterligare ett strategiskt lager till striden. Blades är en av många livsformer som du kommer att träffa på under äventyrets gång. I den stora världen kallad Alrest kommer du upptäcka både fridfulla och lite mer aggressiva livsformer. Du kommer hitta dem i många olika storlekar och former i många olika miljöer. Ta dig fram på stora slätter, blåsiga grottor, frusna kungariken, brända jordar och sandiga stränder.

Strid också mot så kallade unika bestar. Om du besegrar en sådan kommer en gravsten placeras där striden ägde rum. Besöker du platsen igen kan du gå fram till gravstenen och återuppliva den fallna besten igen ifall du vill försöka besegra den på nytt och få ytterligare belöningar.

Skatter på köpet
Medan du reser i Alrest, som är en otroligt vidsträckt värld, kommer du att springa in i skinande platser kallade Collection Points. Dessa platser är ställen där du kan hitta värdefulla föremål, dyka ner under molnen för att få tag på unika skatter eller för att transportera dig snabbare då du kan teleportera dig till såna platser. Alrest har också välbefolkade städer där du kan handla saker eller träffa invånare.

Expansions-pass för spelaren som vill ha allt
Via ett Expansion Pass erhålls allt nedladdningsbart extrainnehåll som släpps mellan spelets lansering och hösten 2018. I början släpps fler uppdrag och föremål, senare släpps ett Battle Mode och ett nytt äventyr med ny handling som utspelar sig i Elysium. Fler detaljer om detta kommer lite längre fram.

Xenoblade Chronicles 2 – Bara till Switch
Xenoblade Chronicles 2 släpps exklusivt till Nintendo Switch den första december. Samma dag lanseras också Nintendo Switch Pro Controller: Xenoblade Chronicles 2 Edition och Xenoblade Chronicles 2 Collector’s Edition. Samlarutgåvan innehåller spelet, en CD med musik från spelet, en metallbox för spelet och en otroligt snygg art book med 220 sidor fyllda av illustrationer av karaktärerna, landskapen och prylar från spelet.

Lämna ett svar