Visste du att...

Mer information om Vermintide 2 från Fatshark

Warhammer Vermintide 2 Fatshark

I kväll sände svenska spelutvecklaren Fatshark live via Twitch, där de berättade mer om deras kommande spel Warhammer Vermintide 2.

Första Vermintide-spelet har nästan sålt två miljoner exemplar och förväntningarna på uppföljaren är naturligtvis höga. Ambitionen är hög och med en stabil grund att arbeta från kommer Vermintide 2 förmodligen att bjuda på en minst lika bra spelupplevelse. Det tror och hoppas vi på.

Nyheter är att hjältarna har fått nya karriärer och man kan ta sin karaktär i tre olika riktningar per karaktär. Totalt finns 15 olika karriärer att exploatera. Handlingen äger rum i The End Times, precis som i ettan, men har förflyttats till staden Helmgart. Där introduceras nya fienden från den allt annat än trevliga Kaos-falangen, men de har fienden från första spelet, Skaven, till sin hjälp för att göra livet extra surt för spelets karaktärer.

Martin Wahlund, som är vd och medgrundare av Fatshark säger att Vermintide 2 är en utveckling av genren och att om man gillat första spelet kommer man älska det andra. Han berättar också att de har lyssnat på spelarna via forum och sett på massor av genomspelningar på nätet av Vermintide för att kunna skapa den bästa tänkbara spelupplevelsen.

Warhammer Vermintide 2 Fatshark Martin Wahlund
Martin Wahlund, VD Fatshark.

Vermintide 2 är utannonserat till PC och konsoler. Lanseringsdatum saknas, men lanseringsperioden är första kvartalet 2018. Det går också att förhandsbeställa via Steam från och med idag – då får man 10 procent rabatt och en gratis DLC till första spelet.

Ett annat nytt inslag, som de inte går in på så mycket, är Twitch-integration. Det betyder ganska säkert att det kommer att finns möjlighet för de som sänder sina spelsessioner via Twitch att interagera med tittarna på ett eller annat sätt.

Så här beskriver Fatshark Vermintide 2 i sitt pressmeddelande
The 5 heroes have returned to take on an even greater threat – the combined forces of the cowardly Skaven army and the barbaric Chaos faction. Prepare to be challenged like never before as you and your team desperately try to survive the never-ending hordes of enemies. Choose between 15 different careers, climb the talent tree, and customize your weapon arsenal to fit your unique play style as you fight your way through 13 stunning levels. The only thing standing between utter defeat and victory is you and your allies – if you fall, so will the Empire.

Och här är den för dagen pinfärska trailern. Glöm inte att kolla efter “eftertexterna”…

Lämna ett svar