Visste du att...

Utställningen Hjärta spel öppnar på Malmö Museer

Hjärta Spel

Utställningen Hjärta spel öppnar på Malmö Museer

På lördag öppnar utställningen Hjärta spel på Malmö Museer och pågår till och med den 7:e januari 2018. Besökarna får stifta bekantskap med den svenska spelhistorien från det första spelet och framåt. Utställningen tittar närmare på spelkulturen som socialt och vetenskapligt fält, men också som miljardindustri. Den visar dessutom konst från svenska och nordiska kreatörer liksom verk från utvalda internationella konstnärer.

Norden och framför allt Sverige har en lång och spännande historia inom utvecklingen av dataspel. Spelbranschen räknas nu som en av världens största underhållningsbranscher, en bransch där Sverige minst sagt har en välrenommerad position.

Hjärta spel och Spela roll är två vandringsutställningar om spel från Datamuseet IT-ceum. På Malmö Museer har utställningarna kombinerats under samlingsnamnet Hjärta spel, vilken visas 14 oktober 2017–7 januari 2018 på Slottsholmen.

Utställningen öppnar kl 14.00 på Slottsholmen nu på lördag den 14:e oktober.

Lämna ett svar