Visste du att...

Kickstarter med Commodore 64-legenden Rob Hubbard

Rob Hubbard är en legend i spelvärlden. Han var en gång i tiden synonymt med musik i spel och om du inte känner igen namnet, då kommer du garanterat att känna igen låtarna.

Rob Hubbard är alltså musiker, inte han som skapade Tom Cruises religion. Du kan fortsätta att läsa artikeln, eller bara gå direkt till Kickstater-sidan.

Wikipedia säger så här om Rob
Rob Hubbard, född 1955 i Kingston upon Hull, England, är en brittisk kompositör och spelmusiker. Han räknas som en av de mest kända musikerna till den äldre hemdatorn Commodore 64 med dess ljudchip SID.

Hubbards C64-musik har en komplex uppbyggnad, vilket får musiken att framstå som att den använder sig av mer än de maximala tre ljudkanaler som fanns att tillgå. Före 1985 var spelmusik monoton och använde sig av rena vågformer. Hubbards Monty on the Run (1985) satte en helt ny standard för spelmusik och var revolutionerande då Hubbard började tänja på SID-chippets möjligheter. Med Monty on the Run som förebild blev musiken framöver mer komplex även hos andra C64-musiker.

Så här presenteras kickstartern…
Dr. Rob Hubbard is widely acknowledged as one of the most respected pioneers of Video Game Music. This is the official Kickstarter that celebrates his career, and is done with his full support and approval.

This Kickstarter contains a book and two types of audio product. Each is available digitally or physically. Please use the reward chart below to see which pledge is best for you.

Lämna ett svar