Visste du att...

PAX West – Dag 1

PAX West och första dagen. Första timmen är mediatimme, då journalister får komma in på mässan och slipper trängas med den stora besökarskalan. Sedan öppnar dörrarna och folk strömmar in, ofta med amerikanska tjoande. Ni vet som de brukar låta när de är exalterade.

Innanför dörrarna väntar diverse spel och många har redan läst på utställarkartan för att hinna så snabbt det går till det spelet de är mest intresserade av att spela. Nya Mario till Switch fick snabbt en kö till exempel och man såg många gå med mycket raska steg till Nintendos monter.

Den största skillnaden på PAX i år är att även indieutvecklarna har rätt ordentliga bås. Tidigare har det ofta sett ut som loppmarknad, men nu har de gjort specialbyggen och även om de inte kan matcha de stora utgivarnas montrar, så är de inte sån gigantisk skillnad det varit tidigare. Det finns några ställen, speciellt i Indie Mega Booth, som det är lite loppis, men även där har många jobbat på att få en attraktiv monter.

Längs mässans gång kommer vi att lägga upp lite fler bilder, men i skrivande stund är nätet så dåligt att det tyvärr bara blir sex stycken till den här artikeln. Finns några fler bilder i gårdagens tjuvtitt.

Lämna ett svar