Visste du att...

Över 100 indiespel på väg till Nintendo Switch

Nintendo har fattat att indie är hett och även ger ett bredare spelbibliotek. Idag meddelade de att över 100 indiespel på väg till Nintendo Switch. Många av spelen nedan gick att titta på under torsdagskvällen på Nintendos indie-event i Seattle. Idag finns många av spelen på PAX-mässan som öppnar klockan 09.00 lokal tid för media och 10.00 för vanliga dödliga.

SteamWorld Dig 2, som har svenska Nintendo som delägare, från Göteborgsbaserade Image & Form Games släpps till Nintendo Switch den 21 september.

Super Meat Boy Forever från Team Meat
Ta dig an denna biffiga uppföljare till det så hyllade originalet. Med ett uppdaterad kontrollschema, nytt rankingsystem och dagliga utmaningar kommer du vilja återkomma till det här spelet om och om igen. Super Meat Boy Forever släpps till Nintendo Switch under 2018.

Shovel Knight: King of Cards från Yacht Club Games
Det slutgiltiga äventyret i spelserien Shovel Knight: Treasure Trove! Res genom fyra nya världar och 30 banor för att upptäcka hur King Knight tog tronen och blev en av de i Order of No Quarter. Tre nya amiibo-figurer baserade på King Knight, Plague Knight och Specter Knight kommer också snart. Perfekt om du vill låsa upp exklusiv utrustning, fler utmaningar och frammana älvor som följeslagare. Shovel Knight: King of Cards släpps till Nintendo Switch tidigt 2018.

Travis Strikes Again: No More Heroes från Suda51 och Grasshopper Manufacture
Detta är uppföljaren till klassikern som kom till Wii året 2007. Sju år har passerat sedan händelserna i No More Heroes och The Bad är fullt upptagen med att utkräva sin hämnd mot Travis Touchdown. Precis som i föregångaren kämpar du dig igenom ett flertal banor och mäktiga bossar med punk- och rocktema. Travis Strikes Again: No More Heroes släpps exklusivt till Nintendo Switch någon gång under 2018.

Kentucky Route Zero: TV Edition från Cardboard Computer och Annapurna Interactive
Denna surrealistiska, episodiska äventyrssaga är uppskattad av många och nu kommer den till Nintendo Switch i början av 2018.

Dragon: Marked for Death från IntiCreates
Spela själv eller med upp till tre vänner i detta sidscrollande actionrollspel. Ta dig an 30 storslagna uppdrag och välj mellan fyra olika klasser. Dragon: Marked for Death släpps exklusivt till Nintendo Switch till vintern.

Battle Chef Brigade från Trinket Games och Adult Swim
Orcher, alver och människor har en sak gemensam och det är att äta! Gillar du mat, fest, action, pussel och 2D-animerat är nog detta något för dig. Släpps till Nintendo Switch till vintern.

Golf Story från Sidebar Games
De flesta rollspel handlar om att besegra drakar eller hitta mystiska kristallkulor, men vad sägs om att använda golfklubbor istället för svärd? Detta är ett rollspel som kretsar kring golf, en dramatisk handling, golftävlingar att vinna, spännande personligheter att möta med mycket mera. Golf Story släpps exklusivt till Nintendo Switch i september.

Floor Kids från MERJ
Detta rytmbaserade actionspel låter dig lära dig coola “moves”, förtjäna respect och rekrytera dansare. Spela själv eller tillsammans med andra. Floor Kids släpps till Nintendo Switch till vintern.

Wulverblade från Fully Illustrated och Darkwind Media
Bli nostalgisk för det här kommer påminna dig om klassiska beat-’em-up-spel från förr. Detta är handritad 2D-action som utspelar sig i ett krigsdrabbat och antikt Storbritannien. Släpps till Nintendo Switch i september.

Poly Bridge från Dry Cactus
Dags att ta fram ingenjörsknölarna i denna brobyggande simulator. Det är lika roligt att bygga saker som att sen se dem rasa ihop. Här finns mängder av banor! Bygg riktiga mästerverk och visa upp för dina vänner. Poly Bridge släpps konsolexklusivt till Nintendo Switch till vintern.

Earth Atlantis från Pixel Perfex och Headup Games
Som en av de sista överlevande människorna måste du utforska en undervattensvärld och jaga monstruösa varelser/maskiner-hybrider i denna sidoscrollande shooter. Earth Atlantis släpps först till Nintendo Switch i höst.

Next Up Hero från Digital Continue och Aspyr Media:
la dör i detta community-drivna online action-spel. Men när en person dör lämnas ett eko kvar. Nästkommande hjälte kan sedan återuppliva dessa personer som AI-kompanjoner. Välj mellan nio olika hjältar och använd olika typer av vapen när Next Up Heroes släpps till Nintendo Switch tidigt 2018.

Mom Hid My Game från KEMCO
Spelare måste använda sin fantasi till det yttersta för att hitta ett gömt spel i detta ”sök och hitta”-spel. Mom Hid My Game innehåller exklusiva banor och släpps både till Nintendo Switch och konsolerna i Nintendo 3DS-familjen senare i år.

Mulaka från Lienzo
Slåss mot mytomspunna varelser, lös pussel och genomgå magiska förvandlingar i detta action-äventyr inspirerat av Tarahuma-kulturen från norra Mexiko. Mulaka släpps till Nintendo Switch 2018 med exklusivt innehåll och exklusiva funktioner.

Yono and the Celstial Elephants från Neckbolt Games och Plug in Digital
Många äventyrsspel har en tydlig avsaknad av elefanter… men det är dags att ändra på det nu! Yono är här och han är praktiskt taget en enmans-elefant-armé som springer, öppnar kistor med sin snabel, skallar elakingar, sprutar vatten och kastar explosiva föremål. Yono and the Celestial Elephants släpps konsolexklusivt till Nintendo Switch den 12 oktober.

Morphies Law från Cosmoscope
En ny trailer visade upp det unika med denna kommande shooter. Morpies Law släpps som ett konsolexklusivt spel till Nintendo Switch nu i vinter.

Sausage Sports Club från Luckshot Games
Spelare som letar efter ett fysik-baserat sportspel om förtjusande djur som tävlar i en reality-show har tur. Sausage Sports Club innehåller flera olika spellägen, arenor och spelbara karaktärer. Det kan också spelas med upp till åtta personer. Detta multiplayer-spel släpps först på Nintendo Switch till hösten.

Light Fingers från Numizmatic
En till fyra spelare manipulerar ett magisk klock-bräde i detta turordningsbaserade multiplayer-spel innehållandes realtids-utmaningar, falska möjligheter som missleder dig och självklart massor av föremål att plocka upp. Med proceduralt genererade spelbräden kommer ingen spelsession bli den andra lik. Light Fingers släpps först till Nintendo Switch tidigt 2018.

Ninte Parchments från Frozenbyte
Alla har hört talas om beat- ’em-up-spel men vad sägs om ett ”blast- ’em-up”? I detta co-op-spel som kan spelas både lokalt och online kan upp till fyra spelare slåss mot främmande varelser mäktiga bossar med hjälp av en stor arsenal av magier. Nine Parchments släpps till Nintendo Switch nu i vinter.

PAX West 2017

Lämna ett svar