Visste du att...

A Writer and His Daughter VR släpps i september

A Writer and His Daughter är ett nytt VR-spel från Norrköpings-studion Dimfrost och det släpps på Steam i september. Det är första delen i en trilogi som kommer att lanseras under 2017-2018.

Spelet handlar om en flicka som vaknar upp i sitt rum mitt i natten. Dörren är låst och det finns en bok i rummet. En bok som fungerar som en portal till en annan värld. Sakta men säkert förstår flickan att världarna hör ihop på ett konstigt sätt och jakten på sanningen börjar.

A Writer and his daughter är ett utforskar/pussel-spel som sätter spelarens uppmärksamhet och nyfikenhet på prov. Fokus ligger på story och tekniken i VR har anpassats efter berättelsen vi vill förmedla snarare än tvärtom. Det är ett öppet spel i den mening att ledtrådar kring berättelsen och vad som faktiskt händer där i huset finns för den som verkligen vill veta. Dock finns det inga rätt eller fel utan det är spelarens erfarenhet och genom trilogin som kommer sätta prägel på hur man väljer att tolka storyn. I slutet av trilogin kommer det finnas olika slut där varje spelare själva får fundera kring moraliska val. Går spelaren genom spelet utan att ha upptäckt ledtrådar och pussel så kommer man att klara och tagit del av mindre än 50% av storyn.

Lämna ett svar