Visste du att...

Ställ ut på Game Art Collection i Grekland

Är du en 2D artist? Tycker du om att komponera musik för games? Vill du delta i en internationell spelfestival?

Game Art Colletion är en utställning som arrangeras av Athens Game Festival och du kan alltså vara med på ett hörn. De som skickar in sina bidrag kommer att bedömas av en jury bestående av professionell kompetens inom gaming, vad det nu innebär, men det låter i fall gediget. Kriterierna är den tekniska färdigheten, kreativiteten och den unika framställningen.

Den första Game Art Contest (GAC) ägde rum i fjol inom ramen för Thessaloniki’s International Fair, 10-18 September 2016. Deltagandet uppgick till 166, vilket har gjort att den i år får en ännu mer framskjuten position och dessutom fått ett nytt namn; Game Art Colletion.

I år är datumen 27-29 oktober och under dessa tre dagar kommer de utvalda utställarna att få visa upp sina alster i Aten.

Tävlingens tema; Greklands Superhjältar

Regler direkt saxat från informationsbladet
-Alla deltagande verk bör vara unika och icke tidigare, dvs fram till sista anmälningsdag, publicerade i någon media, t.ex. i tidningar, tidskrifter, bloggar, social media, web etc.
-De skall ingå i någon av kategorierna 2D och musik.
-Varje deltagare får sända maximalt två verk.
-Alla verk skall utgöra en kreativ behandling av utställningstemat medan de ska inte kränka politiska eller religiösa tro och övertygelser.
-Varje 2D-verk skall skickas i tryckbar form (300dpi,jpeg), i dimensioner 50X70 eller 70X50.
-2D-verk måste vara designade med en dator, åtminstone till 90% . Man skall ange vilket program som användes, t.ex. photoshop osv.
-Varje musikverk skall vara i WAV eller MP3 320 kbps form och den skall vara minst 30 sekunder lång.
-Varje verk skall vara märkt med en titel och artistens namn.
-Alla deltagande verk skall utvärderas av en speciellt tillsatt kommitté. De 12 verken som ska bli utvalda av varje kategori (musik och 2D), dvs totalt 24 verk, ska visas i utställningen i ”Athens Games Festival 2017”. Ifall det inte blir tillräckligt många utvalda verk i en kategori kommer de tomma platser att överföras till den andra kategorin.

Skicka din medverkan till game.art.contest@gmail.com, senast på måndag 2:a oktober 2017.

Lämna ett svar