Visste du att...

Vi testar Samsung S8 Plus

Samsung S8 Plus. Den största av Samsungs nya telefoner och även den dyraste. Med en prislapp på 9 000 kronor förväntar man sig mycket, men framför allt får man väl ställa det i relation till andra saker och om telefonen är så mycket bättre än en telefon för 5 000 kronor.

Det första man märker när man håller i telefonen är att den är rätt liten i handen för att vara så stor, men den är fortfarande stor. Det går inte att sticka under stolen. Den är kort och gott ganska markant att ha med sig. De extra centimeterna på höjden är faktiskt svårare att ha att göra med än om den varit bredare. Många av de telefoner jag är van att hantera är tjockare och bredare, men känns mindre påfallande storleksmässigt.

Nästa sak är att den kostar 9 000 kronor, det är jäkligt mycket för en telefon kort och gott. Att den sedan är av glas på både fram och baksida och att tapptesterna påvisar att den går sönder väldigt lätt rimmar illa med priset. Den borde vara oförstörbar. Det här gör också att många kommer välja att ha någon form av skal på den och då är den inte så tunn längre. Men det är riskabelt att ha din dyrgrip oskyddad, även om man har en försäkring.

När man använder telefonen kan man inte vara annat än nöjd. Den är snabb, gränssnittet är lättanvänt och så är den ju snygg också – även om det inte har något med prestandan att göra. Att prata om ett användargränssnitt är nästan irrelevant då det finns andra att hämta hem om man inte gillar det som telefonen kommer med. Samsung har dock lyckats bra med sin launcher, bortsett från att man av någon anledning inte kan välja att ha hemskärmarna i oändlig loop, utan man få finna sig med att gå vänster, sedan höger för att återgå eller fortsätta åt höger. Vet inte varför det är så här, men det irriterar mig. Men allt som allt är det lätt att hantera, finns en massa saker man kan ändra för att få bästa upplevelsen enligt eget tycke. Ibland kan det vara lite komplicerat att hitta hur man justerar, men det mesta går att hitta på nätet som tur är.

Funktioner som att stänga av meddelanden och annat när man spelar är bra, även sidomenyn går att stänga av under spel – som verkligen är bra fick jag snabbt erfara.

Samsungs skärm är fantastisk, men kan ibland trycka ut färgerna lite väl starkt – det även fast de är nerjusterade. Batteritiden är bättre än förväntat, speciellt med tanke på den stora skärmen och att jag kör i högsta upplösningen.

Telefonen är fantastisk, men har sina irritationsmoment. Det ena är att den är känslig för att tappas och att man i princip tvingas klä den i diverse skydd som i sin tur gör den klumpigare. Det andra är priset. Om man har lite större mod än mig och använder sin Samsung S8 Plus i sitt originalutförande och dessutom inte har några problem med priset – då är den förmodligen det bästa köpet hittills på telefonmarknaden.

Lämna ett svar