Visste du att...

Metro startar e-sportprogram för någon form av tv


Metro har redan hoppat på E-sporttåget och nu utökar de bevakningen med Esport-tv. Frågan är om det är tv eller om det är webb-tv, vi tippar på det senare.

Christopher ”GeT_RighT” Alesund, Jon ”Orange” Westberg, Jonathan ”Loda” Berg, Zainab ”zAAz” Turkie och Ninjas in Pyjamas (NIP) är en i raden av profiler som kommer gästa Metros satsning kring E-sport under hösten. Programmet kommer att ledas av Emil ”HeatoN” Christenssen, numera mest känd från Mästarnas Mästare.

”Detta programformat finns för de flesta andra sporter. Denna satsning är en självklarhet för oss, då e-sport är en sport. Det ligger även helt i linje med Metros satsning och Metros satsning att vara det största och mest innovativa mediehus”, säger Emelie Westermark, projektledare Metro.

Eport-tv kommer att vara ett initierat magasinsprogram med fokus på det senaste inom e-sporten och kommer att varvas med diverse annat innehåll. Flera kända profiler inom e-sport kommer att medverka i programmet och de garanterar en hög tittning och bred kännedom från dag ett. Längden per program kommer ligga på 20 minuter.

Emil “HeatoN” Christensen kommer att vara den som programleder och en panel bestående av två-tre personer i varje avsnitt. Programmet kommer ut en gång per vecka under höst och vinter 2017. Större delen av panelen är återkommande, men även gäster utifrån bjuds in. Exempel på återkommande format är ”månadens spelare” och ”månades fail”.

Lämna ett svar