Visste du att...

Bärbar SSD-disk från Western Digital

Har du någonsin känt dig lite begränsad med USB-minnen. Haft för stora filer, de har tagit för lång tid att överföra. Förmodligen inte det första alternativet, men överföringshastighet kan man nog aldrig sluta gnälla på. Är du också en flitig backupare? Det finns sådana, även om de är få, men de är de som skrattar hela vägen till datan till skillnad från de som svär över allt som gått förlorat.

Western Digital har nu släppt en extern SSD-disk som kan vara lösningen på eventuella problem.

”Målet för WD är att leverera personlig lagring med enastående prestanda och snygg, slitstark design”, säger Sven Rathjen, vice president of marketing, Client Solutions, Western Digital. ”My Passport SSD är vår snabbaste bärbara enhet hittills och en kraftfull lösning för alla som behöver flytta filer och dokument snabbt och enkelt oavsett var de befinner sig.”

Med hastigheter på upp till 515 MB/s är My Passport SSD den snabbaste My Passport-enheten från WD. Den nya, supersnabba disken är avsedd för den senaste generationen datorer med en USB-port Type-C och är förberedd för USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) med en USB Type-C till Type-C-kabel och en adapter för användning med de vanliga USB-portarna Type-A som finns i många datorer. My Passport SSD är avsedd för pc, men är även kompatibel med Mac, och ger användarna ro i sinnet med 256 bitars AES-kryptering och lösenordsskydd. Dessutom har den fallprovats från två meters höjd för att testa dess slaghållfasthet och säkerställa att den verkligen skyddar användarens dyrbara data.

Den nya disken finns i storlekarna 1 TB, 512 GB och 256 GB och levereras med programvaran WD Backup för automatisk backup av användarnas data. Tre års garanti och börjar säljas detta kvartal. My Passport SSD har ett rekommenderat cirkapris på $399,99 för en 1 TB-versionen, $199,99 för 512 GB-versionen och $99,99 för 256GB-versionen.

Lämna ett svar