Visste du att...

Svenska spelbranschen ökar med 39 procent

De svenska spelföretagens spektakulära tillväxt fortsätter i oförminskad takt. Omsättningen ökar med 39 procent till närmare 12,3 miljarder kronor. Det visar årets Spelutvecklarindex, Dataspelsbranschens sammanställning av svenska utvecklares årsredovisningar. Sysselsättningen ökar med 26 procent till nästan 3700 anställda och antal företag är uppe i 234 efter en ökning på 10 procent. Vinstmarginalen är hög och företagen gör en samlad vinst för åttonde året i rad.

 

Räknar man in samtliga förvärv, inklusive det uppmärksammade köpet av King, var branschens samlade värde för 2015 över 60 miljarder kronor.

Tillväxten drivs av en växande efterfrågan från stora delar av världen, inte minst tack vare att nya målgrupper som tidigare inte efterfrågat spel tillkommer, och att redan befintliga målgrupper blir mer värdefulla. Utvecklingen visar inga tecken på att avta inom överskådlig tid och de svenska företagen har en mycket stark konkurrensposition på den globala marknaden.

Lämna ett svar