Visste du att...
5

World Destruction League Thunder Tanks

Det var inte så värst länge sedan jag satt med det här spelet till vanliga Playstation – då fick det ett minus i Aftonbladet IT.

Nu kommer World Destruction League Thunder Tanks till Playstation 2. Frågan är om det är lika kasst som till Playstation eller om det har förbättrats? En sak är dock säker, det kan inte bli sämre.

För alla som sett filmen Total Recall med Arnold Schwartzenegger känns konceptet igen. Det är i framtiden och det enda roliga är att ha ihjäl andra medmänniskor. Nu ser man ju i och för sig inte om tanksförarna går därhän, men eftersom tanksen exploderar och brinner upp borde det vara den logiska slutsatsen.

Ett antal kombattanter – 12 stycken närmare bestämt, men det finns säkert någon hemlig också – har var sin stridsvagn, i vilken de strider tills – jag förmodar – döden på en arena. Allt som sker på arenan sänds direkt via tv till miljoner tittare världen över av WDL Network.

Själva spelandet påminner lite om det där gränsliga programmet som TV4 brukar sända, när massa bleka engelsmän kör en radiostyrd ”tingest” och den ska förstöra andra udda tingestar. Fast nu gör man det med riktiga tanks. Spelaren åker alltså runt på arenorna och skjuter hej-vilt. Ibland är det bara en form av Death-Match och ibland är det lite djupare handling – man ska till exempel hämta en flagga och ta tillbaka till sin bas.

Det är 100 procent action och både grafik och spelkontroll är bättre än på Playstation, men det hjälper inte. Det är fortfarande ett dåligt spel. Officiella Playstation 2 Magazinet från England har ett citat på konvolutet ”An outrageous multiplayer blast, WDL TT is the perfect social game”. Jag måste undra om de menar att det är så dåligt att man slutar spela och börjar umgås i stället?

Det ska poängteras att det blir en gnutta roligare när man är flera spelare – man kan vara upp till fyra samtidigt via split screen – men det är inte anledning nog för att köpa det.