Visste du att...
6.5

The Park

The Park är en obehaglig vandring genom en mystisk, öde nöjespark.

2015 släpptes The Park för första gången. Det marknadsfördes som en spin-off till The Secret World – ett onlinespel som samma studio släppte tre år tidigare – för att ge det en extra knuff i rätt riktning. Nu är det även släppt till Nintendo Switch och kan avnjutas på bussen.

Lorraine
Vi spelar genom ögonen på Lorraine – en utsatt, ensamstående mamma – vars son Callum tidigt i spelet försvinner inne på nöjesparken Atlantic Island Park. Med få ledtrådar försöker vi följa efter och finner oss snabbt vilseledda på det stora området. Genom att kliva ombord parkens attraktioner får vi veta mer om nöjesparkens ödeläggelse, här komponeras även de flesta skräckmomenten i spelet. Lorraine pratar gärna också på om sitt förflutna, sorgen efter makens olyckliga död och hennes knepiga relation med sin son.

Skruvad berättelse
Det är en skruvad historia som berättas, med en blinkning mot faktumet att allt kanske inte är som det verkar. The Park innehåller inga fiender eller hälsomätare – det går inte att misslyckas. Istället är det atmosfären och mysteriet som lockar en till slutet. Tyvärr är det över alldeles för snabbt.