Visste du att...
7.5

Tetris

De ryska klossarna finns nu till en mobiltelefon nära dig – kanske din egen.

Tetris är alltid Tetris. Det håller genomgående en bra klass, det roar på ett lättsamt sätt och tillhör spelen som aldrig går ut tiden.

Till mobiltelefon gör sig Tetris förträffligt då kontrollen är enkel och passar telefonens knappar. Spelsättet är byggt på att skärmen ska vara på höjden och det är i princip alla mobilskärmar. Själva konceptet är inte nytt, det är samma som funnits i flera hundra år, eller det känns i alla fall så. Det finns precis lika bra spel att hitta gratis på Internet men de kan man ju inte ta med sig i mobilen och det är det som är det unika säljargumentet för mobila versionen av Tetris.

Det har adderats ett par nymodigheter i spelupplägget, till exempel att man ser hur och var klossen kommer att ligga redan när den börjar falla neråt. Det är en dålig nyhet, det är ju det som är Tetris – att försöka se var klossen gör sig som bäst och förutse nästa kloss.

Mobilversionen kan inte jämföra sig med de bästa Tetris-versionerna, men det är ett bra spel som passar alla – oavsett om du är en riktig gamer eller bara någon som spelar när inget bättre finnas att göra.