Visste du att...
5

Atari legends volume 1

Det var bättre förr, för på dagens mobil gör sig inte de här klassikerna alls.

Klassiska varumärket Atari har återupplivats då det franska företaget Infogrames köpte upp namnet och döpte om hela sitt företag till Atari. Med ens tappade retrotröjorna som man kunde köpa på trendiga Urban outfitters i Los Angeles sin charm, de var ju inte retro längre.

Något som är retro är de klassiska spelen som Atari skapade, titlar som Centipede och Asteroids till exempel. Just dessa två samt spelet Combat går att finna i spelet Atari legends volume 1.

Uttrycket att det var bättre förr brukar användas när det gäller spelglädje, det fanns inga möjligheter till avancerad grafik, ljud eller ens kod. Man fick göra så gott det gick och det var spelkänslan som var säljargument. Med dessa tre klassiker i handen kan jag snabbt konstatera att de enkla idéerna inte alls är speciellt roliga i sitt mobila utförande. Centipede känns tanigt, Asteriods är spelets starkaste titel och Combat som jag själv spelade – och gillade – på min Atari 2600-konsol är det sämsta av dem alla.

Kontrollen är överlag rutten, grafiken är trist och i det stora hela känner jag mig lurad. Dessutom kommer jag att bli påmind vilken sucker jag är när telefonräkningen kommer i slutet av månaden då jag köpte dem via min operatör.