Visste du att...
6.5

Spyro: A Heroes Tail

Världens sötaste drake är tillbaka, men han borde sätta eld på en utvecklare för att statuera ett exempel. Nästa spel måste bli bättre!

Spyro är tillbaka, även om jag inte trodde det efter senaste bottennappet. Det tråkigaste där var att jag känner huvudprogrammeraren väl och att deras sprillans nya företag bara fick ett spel på resumén. Men så är det om man inte gör bra ifrån sig.
I nya Spyro: A Heroes Tail kommer nya problem som bara en liten söt lila drake kan lösa. Jag har en varm plats för Spyro i mitt hjärta och har alltid gillat hans design. Det räcker tyvärr inte för att göra ett bra spel, det krävs så mycket mer. Men om man ska köpa ett sött påslakan eller varför inte en handduk, då skulle Spyro göra sig finfint som motiv.
Grafiken är okej, den är precis sådär sockersöt med starka färger och det är väl ungefär vad man kunde förvänta sig. Spelet riktar sig till de yngre spelarna och jag skulle gissa att unga tjejer är målgruppen primärt. Även om den målgruppen inte är stor bland spelare procentuellt kan man ana att procenten spel till den samma är ännu mindre.
Kontrollen är även den av en okej kvalitet. Ibland kan hoppa sent och glidflyga vara lite svårt, i alla fall kan jag tycka det när jag rasar ner ibland. Då kan jag bara förmoda att en yngre spelare har ännu större problem och det rimmar i så fall illa med att det är ett barnspel.
Allt som allt är Spryo inte det spelet jag rekommenderar i första, andra eller tredje läget. Jag vet inte ens i vilket läge jag rekommenderar det, men det jag vet är att det håller en högst måttlig klass och gör sig bäst till de yngsta spelarna.