Visste du att...
6

Slam Tennis

Betyg: Greven

Slam Tennis, det låter betydligt tuffar än det är. Ordet slambetyder ju bland annat att man slår till något hårt på amerikans slag och det är förmodligen det som Infogrames vill meddela med titeln – att det inte är tal om några mjuka bollar.

Allt sedan Virtua Tennis gick och blev en favorit har det kommit fler tennisspel, här är alltså ett till. Slam Tennis är ett hopkok av arkadspel blandat med simulator. Man kan kontrollera ett antal verkliga spelare, eller 16 stycken för att vara exakt, bland annat Norman och Vinciguerra – vilka båda är svenskar om det har undansluppit någon. Spelandet är normal tennis, man slår en boll över nät och det gäller att hålla sig innanför linjerna. Inte svårare än så. Men det har adderats lite arkadfunktioner för att göra det lite roligare eller lite häftigare är nog mer rätt att säga. Man kan göra superslag, vilka är lite knivigare för motståndaren att ta emot och returnera över nätet.

Det finns även små mini-spel, där man får chansen att slå bollar genom ringar eller slå ner lådor med mera. Kan det bli roligare än så här? Jo, det kan det. I det stora hela är Slam Tennis ett bra spel, men det är inte i närheten av vad Virtua Tennis erbjuder och det slår inte heller Namcos Smash Court Tennis på fingrarna.

Gillar man tennis är det ett alternativ, men inte det bästa köpet.