Visste du att...
7

Singstar

Nu finns en version för Playstation 3 så du slipper harva på med Playstation 2-versionerna på din dyrbara spelkonsol.

Singstar tar klivet upp till Playstation 3 och den stora nyheten är att man kan köpa till musiken man gillar, spela in sig själv via Eye Toy samt spara sina sångalster på nya tjänsten My Singstar. Inte så mycket att hänga i julgranen egentligen, men det är skönt att Playstation 3 nu har sin egen version.

Vid det här laget känner alla till Singstar? Om inte, då är det karaoke via ditt tv-spel. Spelaren, eller sångaren, sjunger karaoke och det gäller att pricka in sången så bra som möjligt. Det gäller att hålla rätt tonläge skulle man kunna säga och desto bättre det utförs, ju högre poäng får man. Det här har varit konceptet sedan första spelet och det har inte hänt så värst mycket från version till version. Och det kryllar av versioner.

I Singstar, som spelet heter kort och gott på Playstation 3, har det tillkommit lite saker. Det är inget som förändrar spelupplägget eller ger några nya dimensioner dock. Den ena nyheten, vilken gör att man inte behöver köpa en ny skiva varje gång man hittar en låt man vill sjunga till är Singstore. Det är en digital butik via Playstation Network där man kan köpa nya låtar mot en summa. Bra, då kan man handplocka låtar – såvida utbudet passar.

Nästa nyhet är tvådelad. Koppla in Eye Toy-kameran och filma dig själv, gör en video och sedan ladda upp den via My Singstar så att andra kan titta på den. Dela med dig av din tortyr, eller det kanske bara gäller när jag skrålar.

Låtarna på Singstar till Playstation 3 är allt från Blur, Coldplay, Outcast och Blink 182 till Cardigans, U2, och Twisted Sister. Personligen gillar jag Blink 182-låten All the Small Things eftersom den är upplagd som en barnbok – korta fraser utan stress som nästan kan läsas upp. Och så får jag bra poäng på na-na-na-delarna.

Bästa köpet för oss svenskar är fortfarande Singstar Hits Schlager till Playstation 2, men har du en Playstation 3 är det här ett bra köp.