Visste du att...
7

Ratchet & Clank: Quest for Booty

Med tanke på det låga priset är det väldigt svårt att inte rekommendera att man åtminstone prövar på spelet.

Innan jag börjar ge mitt expertutlåtande tror jag det är bäst att jag erkänner en sak – detta är mitt första Ratchet & Clank. Visst, jag har spelat några enstaka timmar av föregångarna men aldrig längre än den inledande banan. En anledning är att jag fått intrycket att Ratchet-spelen varit mer halvtaskiga tredjepersonsskjutare än plattformsspel. Åtminstone vad gäller Quest for Booty kan jag glatt konstatera att så inte är fallet. Även om skjutandet börjar väga över mot slutet så är åtminstone tre fjärdedelar av spelet klassiskt plattformande.

Och på den fronten är väl Ratchet kanske inte i Marionivå, eller ens i klass med Jak & Daxter om man skall jämföra med en annan förstapartstitel av Sony. Men det är ändå mer än godkänt, kniviga hoppsekvenser varvas regelmässigt med lagom kluriga pussel. Lägg där till en charmig och välpresenterad story så räcker det ganska långt. Och så här med facit i hand får jag lov att erkänna att de mer actionorienterade delarna faktiskt är ganska underhållande, om inte annat så på grund av den härligt galna vapenarsenalen.

Ratchet & Clank: Quest for Booty är en liten munsbit som gett åtminstone mig mersmak på resten av serien, och som inkörsport betraktat kan det inte finnas ett mycket högre betyg. Sett på egen hand skulle jag efterlysa lite skarpare banuppbyggnad och tajtare kontroll, men med tanke på det låga priset är det väldigt svårt att inte rekommendera att man åtminstone prövar på spelet.