Visste du att...
7.5

PSI-OPS: The Mindgate Conspiracy

Gillar du att använda hjärnan, då är det här spelet för dig. Du kan kasta en fiende i väggen med bara med hjärnans kraft.

I spelet PSI-OPS: The Mindgate Conspiracy får spelaren inta rollen som soldaten Nick Scryer. Han är en mycket kompetent soldat och går med på att få huvudet rensat för att kunna utföra ett uppdrag åt rörelsen The Movment.

Nick har tidigare tränats i telekinesis, det vill säga övernaturliga förmågor, och kan med hjälp av dem flytta objekt med sin hjärna. Han kan till och med lyfta upp en fiende och kasta iväg denne – eller bara skjuta honom när han ändå bara hänger där i luften. Dessutom kan han kommunicera telepatiskt, vilket många telefonoperatörer är emot då de kan förlora stora belopp på sådan kommunikation.

Största delen av PSI-OPS handlar dock inte om att utföra dessa övernaturliga förmågor, utan man springer runt i tredjepersonsperspektiv och skjuta som en galning. Spelet konkurrerar med spel som Headhunter och Syphoon Filter med flera. Det som är unikt, eller kanske inte helt unikt om man har Second Sight i åtanke, är alla de övernaturliga inslagen. Det gör spelkonceptet större och trots att det – bara – är ett actionspel känns det som det blir en lite djupare innebörd.

Gillar du spel i stil med tidigare nämnda, eller den genren generellt, då är det inte en dum idé att kika på PSI-OPS.