Visste du att...
6.5

Petoons Party

Petoons Party samlar hela familjen – stora som små – för en samling minispel som innehåller både tävlingsmoment och samarbete.

En excentrisk samling varelser vid namn Petoons har det trassligt med den maktgalna häxan Kitra. Hon vill härska över ögruppen som Petoons bor på och det är spelarens uppgift att hjälpa dem.

Brädspel och minispel
Petoons Party spelar som ett simpelt brädspel ackompanjerat av minispel där upp till fyra spelare kan tävla mot varandra. Samla guldmynt, balansera smådjur, undvik vindpustar och spela musik i rätt takt är bara några exempel. Det är en salig blandning av aktiviteter och varje tävlingsmoment introduceras med en snabb genomgång som visuellt kommunicerar hur minispelet går till. Denna textlösa attityd gör att inget blir för svårt för någon ens i tidig skolålder att förstå sig på.

Det finns fyra öar att spela på där varje spelkarta avslutas med ett samarbetsläge där spelarna allierar sig för att besegra Kitra. Varje ö har sin egna uppsättning minispel som låses upp i takt med att man spelar. Med sina framgångar kan man låsa upp nya kläder till sina Petoons.

Bäst i små doser
Petoons Party är bäst att spela med yngre i små laddningar, det blir lätt repetitivt och något djup i spelsystemet finns inte att hitta. Men en spelsession här och där är tillräckligt bra för oss att rekommendera.